Esti aici
Femeia.ro > Modă > 5 sfaturi esenţiale de care să ţii cont când cumperi încălţăminte pentru vară

5 sfaturi esenţiale de care să ţii cont când cumperi încălţăminte pentru vară

Zilele cu temperaturi toride sunt foarte aproape, iar acest lucru presupune şi noi achiziţii pentru noi, femeile. Pantofii lejeri, decupaţi, din materiale subţiri sunt absolut necesari când afară se înregistrează peste 40 de grade, iar când îi achiziţionăm trebuie să ţinem cont de câteva aspecte importante.

Iată cum îţi găseşti cei mai buni pantofi pentru vară:

  1. Optează pentru materiale de calitate

Materialele sunt extrem de importante când vine vorba despre încălţămintea pentru sezonul cald. Cele de slabă calitate vor fi foarte incomode, deoarece pielea se va supraîncălzi, piciorul va transpira şi îşi va face apariţia în mod negreşit şi mirosul neplăcut.

Optează pentru încălţăminte confecţionată din piele naturală atât la exterior, cât şi la interior. Astfel de sandale din piele sunt genul de încălţăminte perfectă pentru vară, fiind vorba despre un material natural, care nu prinde un miros neplăcut după câteva purtări. În plus, modelele sunt variate şi potrivite pentru orice stil vestimentar, aşa încât e imposibil să nu găsești ceva pe gustul tău.

  1. Pantofii decupaţi, soluţia pentru zilele toride

Când termometrul arată peste 40 de grade, avem nevoie de încălţăminte care să ne lase pielea să respire. Optează pentru sandale sau saboţi, iar pentru birou poţi alege pantofi cu toc sau balerini decupaţi (în faţă, în lateral sau în spate). Modele perforate sunt şi ele perfecte pentru vară.

Indiferent ce tip de încălţăminte ai alege, asigură-te că pielea picioarelor tale este cât mai expusă, evitând astfel încălzirea şi transpiraţia.

  1. Cumpără după ce analizezi bine modelele

Nu cumpăra pantofi din impuls. Fiecare femeie are în dulapul său cel puţin o pereche de pantofi aproape nepurtată şi care a fost achiziţionată din impuls. Uită-te cu atenţie la mai multe modele şi fă o alegere inteligentă.

Dacă alegi să faci cumpărături online, acest pas este foarte uşor de făcut. Te poţi uita ore întregi la nenumăratele modele de pe site, ai timp nelimitat de gândire şi poţi să analizezi modelele oricând, chiar şi în transportul în comun, în drum spre casă.

  1. Gândeşte-te ce predomină în garderoba ta

Ni s-a întâmplat tuturor cel puţin o dată – am cumpărat o pereche de sandale superbe, dar ulterior ne-am dat seama că nu avem la ce să le purtăm. Pentru a evita o astfel de situaţie, ar trebui să ne gândim bine încă din momentul achiziţiei dacă ele se potrivesc cu restul hainelor pe care le avem. Cromatica este şi ea importantă, chiar dacă îţi plac sandalele fuchsia, dacă nu ai în dulap nicio rochie sau bluză de culoarea această, mai bine renunţă la idee.

Că să evităm o cheltuiala inutilă, cel mai bine este să luăm în calcul hainele pe care le avem în dulap şi să facem achiziţii în funcţie de ele.

  1. Alege modele care să se potrivească la mai multe ţinute

Ideal ar fi să avem un dulap plin de perechi de sandale, balerini şi pantofi, însă adevărul este că, în general, deţinem doar câteva perechi pe care trebuie să le potrivim la mai multe ţinute. Gândeşte-te, aşadar, la culori care ar putea fi asortate la mai multe ţinute – negru, alb, bej. De asemenea, ține cont și de faptul că o pereche de pantofi pentru vară ar trebui să se potrivească atât cu rochiile lungi şi vaporoase, cât şi cu fustele mai sobre sau clasicii blugi.

Tu cum îţi alegi încălţămintea de vară? Care sunt modelele tale preferate de pantofi de vară?

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns