Esti aici
Femeia.ro > Modă > Buget de shopping – cum poți economisi bani când îți cumperi haine

Buget de shopping – cum poți economisi bani când îți cumperi haine

Buget de shopping

Cui nu-i face plăcere să-și reînnoiască garderoba? Ni se pare că nu avem niciodată suficiente haine, așa că obișnuim să cumpărăm și articole de care nu avem neapărată nevoie.

Cu toate acestea, spre deosebire de alte lucruri necesare, cele mai multe dintre haine sunt achiziționate în urma unui impuls de moment. Dacă și tu procedezi la fel, nu te îngrijora! Există soluții pentru a economisi bani atunci când cumperi haine, astfel încât să alegi doar articolele care-ți trebuie. Ține cont de sugestiile noastre, din rândurile de mai jos!

Citește și: Ce stil vestimentar ți se potrivește în funcție de zodie

Fă curățenie în garderobă

Primul pas pentru a economisi sume importante de bani? Înainte de achiziționarea unui articol vestimentar, trebuie să fii conștient de ceea ce deții în garderobă. Verifică ce piese ți-ar fi utile pentru anotimpul respectiv, care sunt culorile pe care le preferi pentru haine și ce articole porți cel mai des.

În plus, este indicat să întocmești o listă cu lucrurile pe care trebuie să le cumperi, în funcție de brandul preferat sau de articolul care îți avantajează cel mai mult silueta.

Nu cumpăra haine din impuls

Chiar dacă este greu să te abții atunci când ajungi într-un magazin de haine sau verifici un site, încearcă să nu cumperi obiecte vestimentare din impuls. Profită de fiecare ban pe care-l investești în haine și cumpără doar articolele de care ai nevoie.

Atunci când mergi în mall, cel mai simplu este să-ți faci o listă cu articolele necesare și să nu te abați de la ea.

Așteaptă reducerile de sezon

O altă modalitate eficientă de-a economisi bani când cumperi haine? Vânează reducerile de sezon! În general, cele mai prielnice perioade din an sunt cele în care magazinele oferă reducerile de sezon.

Astfel, ai ocazia să găsești prețuri mai mici cu câteva zeci de procente și să achiziționezi articole de care ai nevoie, cu mai puțini bani. Mai mult, reducerile de sezon aduc avantaje pentru ambele părți – magazinele nu rămân cu hainele pe rafturi, iar tu îți completezi garderoba cu bani puțini.

Verifică ofertele și promoțiile magazinelor

Nu știi unde să găsești rochii ieftine? Verifică de fiecare dată pe site-urile preferate ofertele și promoțiile pe care magazinele le afișează. Numeroase magazine practică un sistem de oferte și reduceri progresive, astfel încât să-ți permiți cumpărarea unor articole vestimentare la prețuri mici.

Cumpără de la second hand sau outlet

Nu în ultimul rând, dacă nu dispui de un buget considerabil și ai nevoie urgentă de haine, magazinele de tip outlet sau second hand reprezintă variante pe care să le iei în calcul.

Aceste magazine reprezintă cea mai bună soluție dacă ai nevoie de articole de bază, precum paltonul, jeanșii sau cămășile, dar nu-ți permiți să investești mult în achiziționarea lor. În acest fel, vei reuși să îți completezi colecția de haine cu articole de calitate, la prețuri mult mai mici.

Pentru a cumpăra haine inteligent și a economisi în timp, achiziționează doar hainele de care ai nevoie! Dacă-ți cumperi doar strictul necesar, vei economisi mai mulți bani. Nu cumpăra ce nu porți, chiar dacă găsești un articol foarte ieftin iar dacă ai deja acasă 5-6 perechi de jeanși, nu este cazul să mai investești într-o nouă pereche. În acest caz, te poți orienta către perechile de pantaloni care-ți lipsesc din garderobă. Alege o pereche de pantaloni din in sau unii din flanel, în funcție de sezon.

Ține cont de sugestiile noastre și economisește bani când cumperi orice articol vestimentar pe care să-l introduci în dressing!

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns