Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Când și cum se poartă paltoanele de damă

Când și cum se poartă paltoanele de damă

paltoane dama

Fiecare sezon vine cu micile sale bătălii de modă. În primăvară, se decide când să se treacă de la pantaloni la fuste; vara caută haine ușoare și aerisite, iar iarna stăpânește arta de a cumpăra paltonul perfect. De obicei, femeile nu iau în considerare moda atunci când cumpără paltoane de damă. Cu toate acestea, paltoanele joacă un rol masiv în tipurile de îmbrăcăminte, mai ales în lunile mai reci. Când sunteți în căutarea unei geci sau al unui palton grozav, alegerile pot fi ușor copleșitoare.

Înainte de a face următoarea investiție, este mai bine să vă luați timp să vă gândiți la ce stil, culoare și formă vă flatează corpul și vă completează garderoba. Regula generală este să încercați diferite modele cu diferite țesături și croieli pentru a afla ce funcționează pentru dvs.

Sfatul nostru:

  • Luați-vă timp și asigurați-vă că încercați haine în diferite țesături și croieli pentru a găsi ceea ce funcționează pentru dvs.
  • Lăsați loc pentru straturi, în special pulovere groase, cardigane și malete pe care le puteți purta dedesubt atunci când temperatura scade.
  • Lungimea este cheia. Deși nu există reguli precise, vă ajută să vă orientați asupra lungimii care funcționează cel mai bine pentru dvs. Dacă sunteți minionă, o haină lungă ar putea să vă copleșească, așa că s-ar putea să doriți să vă gândiți la stiluri mai scurte, cum ar fi paltoanele peacoat și cele de lungime medie. Dimpotrivă, dacă sunteți mai înaltă, stilurile mai lungi sunt opțiuni sigure de luat în considerare.

Iată care sunt paltoanele de bază, pe care fiecare femeie ar trebui să le aibă în garderoba lor.

TRENCI

Un trenci este un element de bază pentru fiecare femeie. Istoria trenciului provine din cel de-al doilea război mondial, unde aceste paltoane erau purtate de militari când se antrenau în tranșee – de unde vine și numele lor. Femeile au început să poarte aceste paltoane după război datorită designului lor confortabil și practic. Paltoanele au fost proiectate pentru a fi durabile, rezistente la apă și pentru a oferi căldura necesară pe vreme rea. La fel ca orice piesă de modă care există de veacuri, trenciul a evoluat dramatic de-a lungul anilor. În zilele noastre, trenciurile vin în diferite variante, iar alegerea depinde de stilul personal și de buget.

PARKA

O parka sau o haină anorak este confecționată dintr-un material gros și uneori impermeabil, care are închidere cu fermoar și glugă. Haina parka este adesea căptușită cu blană naturală sau artificială și oferă un stil relaxat și ușor larg. Această haină poate fi purtată cu pantaloni kaki sau verde armată pentru un aspect masculin, în aer liber. Este singura haină care poate fi purtată tot timpul anului, indiferent de vreme.

PALTON PEACOAT

Paltonul peacoat este un palton clasic purtat atât de bărbați, cât și de femei. Inițial, aceste paltoane erau purtate de marinari în timp ce erau pe mare. Au fost fabricate din lână și concepute pentru a ține de căld în timpul iernii. Paltoanele moderne au o față cu două șiruri de nasturi și se termină de obicei chiar sub șold. Paltoanele peacoat pot fi purtate cu pantaloni office și cu un pulover contrastant dedesubt pentru acel finisaj impecabil.

PALTON CU CORDON

Paltoanele cu cordon sau centură sunt fabricate dintr-un bumbac greu, care prezintă un material suplimentar în partea din față, pentru a permite închiderea să se suprapună, pentru un plus de căldură și stil. O centură groasă din țesătură este legată în talie pentru definirea formei și pentru a adaugă acel aspect feminin unei ținute. Femeile apreciază această haină pentru căldura, confortul și stilul pe care le oferă. Pentru femeile mai mici de înălțime, este recomandabil să luați în considerare purtarea tocurilor cu acest palton.

PALTON DE PLOAIE

Paltoanele de ploaie nu mai sunt ceea ce erau. Pe vremuri, hainele de ploaie erau realizate dintr-un material supradimensionat, fără formă. Astăzi, aceste paltoane de dama vin într-o varietate de stiluri, culori, forme, toate impermeabile și distractive. Acest palton impermeabilul poate fi asociat cu ușurință cu cizme sau tocuri pentru a se potrivi stilului dumneavoastră. Paltoanele de ploaie sunt cele mai bune pentru stratificare, deoarece puteți adăuga cu ușurință tricotaje dedesubt, pentru căldură suplimentară și protecție împotriva vremii reci.

PALTON CAPĂ

Paltonul capă este un palton unic, fără brațe, care provine din epoca medievală. Această haină feminină este foarte la modă și acoperă complet umerii înainte de a coborî în jos pentru a crea o siluetă în formă de clopot. Acest stil este minunat pentru evenimente de familie, cum ar fi o nuntă, pentru confortul și stilul său conservator.

PALTON MAXI

Paltonul maxi revine rapid la modă, încă din anii ’80. Este o haină care acoperă majoritatea ținutei. Această tendință specială este favorita unei fashioniste care consideră că haina maxi este incredibil de elegantă și funcțională în același timp. Dacă optați pentru paltoane maxi de culoare neutră, este recomandat să adăugați accesorii colorate.

 

Sursă: Agenția WinMedia

Sursă foto: Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns