Esti aici
Femeia.ro > Modă > Cine cauta gaseste: rochia perfecta!

Cine cauta gaseste: rochia perfecta!

Această piesă vestimentară de excepție trebuie să fie perfectă din toate punctele de vedere, să fie Rochia cu R mare. Merită, deci, să investești bani, timp și nervi în aflarea acestei minunății în care te vei înveșmânta în cea mai importantă și mai fericită zi a vieții tale!

Un styling căutat

În primul rând ar fi bine să știi, măcar cât de cât și aproximativ, ce vrei. Dar pentru că a afla ce-ți dorești, în materie de rochie de mireasă ca și în viața de zi cu zi, nu-i tocmai o treabă ușoară, ar fi bine să faci un „brainstorming vizual“. Mai exact, procură-ți cât mai multe reviste și cataloage cu fotografii de rochii de mireasă, printează modele de pe net, strânge idei. Decupează, notează și adună tot ce are legătură cu outfitul tău de nuntă într-un plic mare sau, dacă ești genul conștiincios, lipește-le frumos într-un caiet – pe care-l poți păstra și ca amintire din această frumoasă și agitată etapă a vieții tale.

Cu alte cuvinte, ți-ai făcut un soi de revistă personală, în care ți-ai strâns numai lucrurile care sunt pe gustul tău. Ocupându-te cu această activitate atât de concret, rochia perfectă se va contura tot mai bine în mintea ta. În plus, poți lua caietul cu tine la târguri și expoziții de profil.

Importanța consilierului

Plecată cu caiețelul de care vorbeam la vânătoare de rochie albă, încearcă să te axezi mai mult pe magazine de profil serioase, unde nu doar că poți proba rochiile pe îndelete, dar unde au și un consilier. Căci e foarte posibil ca pe tine să te atragă enorm genul de rochie sirenă, de exemplu, cu corset și mulată pe trup, însă posteriorul tău să nu facă o figură prea bună în ea, mai ales văzut din anumite unghiuri.

O prietenă care să te consilieze, nașa sau domnișoara de onoare nu te vor sfătui niciodată în mod profesionist, ba poate chiar s-ar jena să-ți spună verde în față că ai fundul prea mare pentru o asemenea rochie sau sânii prea mici pentru un decolteu adânc. Și mai rău ar fi să pleci cu tot alaiul de sfătuitoare după tine – să vezi atunci nor de ceață, când fiecare își va da cu părerea într-o altă direcție!

Însă un consilier în probleme de styling nu numai că te va sfătui, dar îți va și explica în detaliu de ce trebuie să eviți anumite croieli și care sunt cele care te avantajează. Nemaivorbind de faptul că măcar o dată în viață poți să-ți permiți și tu un consilier profesionist; vei afla și multe trucuri vestimentare care te vor ajuta pe viitor.

Lasă-ți timp de gândire și răzgândire

Ideal ar fi să începi căutarea rochiei cu jumătate de an înainte de nuntă. Poate că o să ți se pară cam devreme, însă dacă asculți alte istorioare despre rochii nereușite, ajustate greșit sau refăcute pe ultima sută de metri, povești de groază cu corsete calculate eronat și prin urmare prea strâmte, adăugiri și inserturi în ultima secundă… nu, nu vrei să treci prin asemenea emoții, căci oricum te așteaptă destule.

Gândește-te că rochia de care te îndrăgostești la un târg, de exemplu, poate că nu este disponibilă în toate măsurile și că poate va trebui special comandată pe măsura ta. Iar asta durează. Așadar, fă tot posibilul să elimini stresul rochiei cât mai repede, căci nu ai nevoie de stres suplimentar în ziua nunții. Rochia ta trebuie să te aștepte perfectă și cuminte, pregătită să te îmbrățișeze și să te pună în valoare cu toate volanele, taftalele, dantelele și paietele ei.

Ține-te departe de net

Nu, nu zic să renunți la această inepuizabilă sursă de informații exact acum, când ai mai multă nevoie de ele. Dar oricât de tentantă ar fi o superofertă de rochie ieftină și minunată, abține-te să cumperi rochia de mireasă online. Îmi vei da dreptate cel mai târziu după livrare, când vei constata că mult râvnita rochie nu e nicidecum din materialul descris pe site, că nu-ți vine pe siluetă deși măsurile corespund sau că lucrătura lasă de dorit.

A cumpăra ceva de pe internet e o loterie; sigur, sigur ți s-a mai întâmplat să-ți comanzi ceva online, produsul în sine să fie excelent lucrat și să respecte ce promitea pe site, dar să nu pice bine pe tine. O rochie probată e o rochie probată, iar diferența dintre a cumpăra obiectul de pe internet și a-l atinge înainte e ca de la cer la pământ. Oricum, riscurile sunt mult prea mari raportate la importanța ocaziei, așa că tot ce-ți pot recomanda este să te ții departe de net din acest punct de vedere.

Bucură-te de aventură

Sigur că povestea nunții începe din momentul în care te-a cerut și toate gândurile tale au gravitat de-atunci numai în jurul marelui eveniment care te așteaptă. Însă concret, nunta începe odată cu alegerea rochiei. Gândește-te că e prima oară când nu te vezi mireasă doar în capul tău, ci și aievea, în carne și oase, în fața unei oglinzi. Momentul acela magic în care din oglindă îți zâmbește pentru prima oară o mireasă și ești chiar tu. Este un sentiment unic și face parte din tot acest proces de transformare din simplă muritoare în mireasa mireselor.

Când vei călca pentru prima oară într-un magazin de profil, când vei proba toate minunățiile acelea prețioase, când te vei simți tratată ca o regină de toată lumea și când vei păși temătoare dar mândră în fața oglinzii – sunt momente pe care nu le poți rata. Poate că vei fi cu alesul inimii, poate cu o prietenă, poate cu mai multe persoane dragi, cert este că aceste momente îți aparțin și e frumos să le trăiești din plin.

Ascultă-ți intuiția

Ține cont de sfaturile – rezonabile și profesioniste – ale celorlalți, dar lasă intuiția să aleagă. În general, o femeie simte când se îndrăgostește de o piesă vestimentară, iar miresele simt și ele imediat că asta e Rochia. E ca o revelație subită, care răsare din haosul căutării și-ți așterne liniște peste sufletul zbuciumat.

Desigur că mai probezi câteva rochii, așa, să nu zici că n-ai încercat mai multe variante, dar în sinea ta știi foarte clar că ai găsit deja ce-ai căutat!

Comments

comments

Lasă un răspuns