Esti aici
Femeia.ro > Modă > Cum alegi încălțămintea comodă și elegantă pentru toată ziua – 5 sfaturi utile

Cum alegi încălțămintea comodă și elegantă pentru toată ziua – 5 sfaturi utile

incaltaminte comoda

Ți s-a întâmplat să cumperi, și nu doar o dată, o pereche de pantofi incredibili, cu toc amețitor și design elegant, pe care, însă, să nu apuci să o porți? De cele mai multe ori, aceste perechi de pantofi ajung într-un colț din dressing pentru că sunt pur și simplu incomode sau pentru că nu ai unde să le porți. Pentru a evita aceste situații, te invităm să descoperi câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să alegi încălțăminte elegantă și confortabilă pe tot parcursul zilei:

Nu te lăsa acaparată doar de designul pantofilor

Fără îndoială, există sute de modele de pantofi cu un design deosebit, pentru toate gusturile. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de pantofi comozi, de zi cu zi, nu trebuie să te lași acaparată doar de designul atractiv. Orice pereche de încălțăminte trebuie să-ți ofere stabilitate, să fie confortabilă și potrivită pentru cât mai multe contexte. În plus, este indicat să te orientezi către modele cu talpă confortabilă. Din această categorie fac parte și platformele, tocurile cât mai joase sau încălțămintea de tip wedges. În sezonul cald, te poți îndrepta către alegerea balerinilor, care oferă un aspect elegant și pot fi purtați de femei din toate categoriile de vârstă.

Astfel, optează pentru încălțăminte de calitate, care să întrunească toate criteriile referitoare la design și, mai ales, să-ți ofere confortul de care ai nevoie.

Optează pentru încălțămintea din piele

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont în alegerea încălțămintei potrivite este materialul din care este confecționată aceasta. În acest sens, se recomandă încălțămintea din piele, extrem de rezistentă. În plus, aceasta se mulează perfect pe piciorul tău, oferindu-ți stabilitate și comoditate.

Cu siguranță ai observat că diferența dintre pantofii din piele și pantofii confecționați din alte materiale este vizibilă și se resimte ori de câte ori când mergi. Optează cu încredere pentru botinele Anna Cori, din piele, pe care le poți purta atât la birou, unde ai nevoie de încălțăminte comodă, cât și atunci când ieși în oraș, datorită designului elegant și modern.

Cumpără încălțăminte care ți se potrivește

Pentru a te bucura de încălțăminte comodă, alege doar acei pantofi care ți se potrivesc de minune. Evită încălțămintea cu un număr mai mare sau mai mic, deoarece este o falsă ipoteză că acest lucru îți va aduce și confortul dorit. Motivul este simplu: atunci când piciorul nu are stabilitate, se creează o presiune mai mare de fiecare dată când pășești.

Orientează-te către cumpărăturile online

În alegerea pantofilor eleganți și comozi, poți lua în calcul și varianta cumpărăturilor online. Acestea îți oferă numeroase avantaje: de exemplu, poți face shopping fără presiunea și agitația celor din jur, în intimitatea propriului cămin, unde realizezi o analiză completă a brandului care te interesează. În plus, te poți consulta online cu specialiștii magazinului, pentru a fi sigură că faci alegerea corectă.

Modele de încălțăminte comodă și elegantă

Probabil te întrebi care sunt modelele de încălțăminte comodă și elegantă pentru care poți opta de fiecare dată. Prima opțiune este reprezentată de cizmele înalte fără toc, cel mai comod tip de încălțăminte pentru ținutele de oraș sau pentru zilele în care ai multe drumuri de făcut. Nu te gândi la cizmele cu toc cui, ci ia în calcul modelele cu toc mic, care îți garantează o postură mai bună și un grad mai mare de confort. Ține cont de faptul că acestea trebuie să fie ușor largi pe gambă, ceea ce te ajută să le porți cu ciorapi mai groși, în zilele foarte reci de iarnă. Alege culori clasice, maro sau negru, cu cât mai puține catarame. Acest lucru îți permite să asortezi cizmele la numeroase ținute cool și moderne.

Botinele sunt vedetele ultimelor sezoane, fiind o variantă șic, ideale pentru purtarea de zi cu zi. Este important ca acestea să fie comode și să te avantajeze, lăsând cât mai puțină piele expusă.

De asemenea, și cizmele peste genunchi sunt în continuare populare! Asigură-te că ți se potrivesc de minune, că nu te strâng și că au un toc mic sau mediu, ideal pentru ținutele casual. Te poți orienta către pielea întoarsă de calitate, în culori precum maro, gri deschis sau clasicul negru, ușor de asortat.

Alege întotdeauna încălțămintea care combină perfect confortul, eleganța și versatilitatea!

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

 

Comments

comments

Lasă un răspuns