Esti aici
Femeia.ro > Modă > Cum îți faci garderoba să pară ca nouă fără să investești mult

Cum îți faci garderoba să pară ca nouă fără să investești mult

Momentul în care ajungi să petreci minute în șir în fața dulapului, încercând să decizi în ce să te îmbraci, este primul semn că garderoba ta are nevoie de o mică transformare.

Sezonul reducerilor a trecut, dar vestea bună este că nu trebuie neapărat să cumperi ținute noi-nouțe de toamnă pentru a da un suflu nou dulapului tău. Cu puțină imaginație și o investiție minimă, chiar și hainele tale vechi pot fi reîmprospătate:

Învață să-ți modifici ținutele schimbând un singur element

O ținută se poate transforma complet cu perechea de pantofi potrivită. Ia ca exemplu o rochie tip creion: cu o pereche de stilletos înalți devine o ținută provocatoare și sexy. În combinație cu niște teniși vei avea un look casual, relaxat, dar dacă încalți o astfel de pereche de ghete de damă, obții acel outfit urban la care orice femeie pasionată de modă râvnește. Sigur ai observat deja cât de mult schimbă încălțămintea o ținută, așa că alege să investești în pantofi de calitate, cu ajutorul cărora să-ți pui hainele în valoare mai bine.

Transformă hainele vechi în piese noi, gata de purtat

Cu siguranță ai prin dulap haine pe care le-ai cumpărat în urmă cu ani de zile, dar pe care nu ai apucat să le porți decât de câteva ori. Probează-le în fața oglinzii și observă cum ai putea să le modifici. De exemplu, o cămașă simplă se poate transforma în piesa de rezistență a ținutei tale dacă îi brodezi pe guler câteva perluțe sau strasuri colorate. Le găsești, de regulă, în mercerii, nu sunt scumpe și nici nu ai nevoie de talent la croitorie pentru a le aplica pe haine.

Investește în piese de bază

Când îți cumperi haine, gândește-te în avans cum le-ai putea purta, ce alte combinații mai poți face cu ele, dacă ai pantofii potriviți și la ce ocazii s-ar potrivi. Piesele vestimentare care ajung să stea cu anii nepurtate în dulap sunt cele pe care le cumpărăm impulsiv, doar ca să ne dăm seama că nu prea avem unde să le purtăm. De aceea, cel mai bine este să cheltui banii inteligent atunci când mergi la cumpărături și să investești în haine versatile, ușor de combinat și accesorizat. Ghidează-te în funcție de stilul pe care îl preferi și evită hainele în culori prea țipătoare sau cu multe aplicații care le fac greu de adaptat.

Dă o raită prin magazinele second-hand și prin outlet-uri

Magazinele second-hand au avut mult timp o reputație nu tocmai bună, însă adevărul este că poți descoperi bijuterii vestimentare în cele de calitate, care importă marfă din Europa. Fă-ți un obicei din a merge în mod regulat în câteva astfel de magazine și inspectează hainele. De obicei, second-hand-urile își înnoiesc marfa o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, așa că ai șanse mari să găsești niște obiecte vestimentare de la firme cu renume. Și în outlet-uri poți găsi haine bune la prețuri avantajoase, însă vei avea nevoie de răbdare pentru a te uita printre toate rafturile, în cautarea mărimii potrivite.

Păstrează-ți hainele în perfectă stare

Acordă mare atenție instrucțiunilor de spălare de pe etichetele hainelor. Când nu respecți temperatura la care trebuie spălate sau numărul de rotații pe minut, multe materiale se deteriorează, își schimbă forma sau mărimea sau își pierd din culoare. De asemenea, nu e recomandat nici să îți speli hainele după o singură purtare, dacă nu sunt pătate sau murdare. Fiecare spălare slăbește țesătura, iar cu cât materialul este mai prost, cu atât se va rupe mai rapid. De aceea este important să fii atentă la calitatea hainelor pe care le cumperi. Chiar dacă sunt mai scumpe, în timp îți vei amortiza investiția prin simplul fapt că nu va trebui să le arunci după câteva spălări.

Dacă urmezi aceste sfaturi, vei observa că garderoba ta va fi complet reinventată, iar tu vei descoperi noi modalități de a-ți asorta hainele astfel încât să pară mereu că porți o ținută nouă. Tu ce alte trucuri mai folosești pentru a-ți transforma hainele?

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Victoria_Fox  

 

Comments

comments

Lasă un răspuns