Esti aici
Femeia.ro > Modă > Cum să eviți posibilele probleme de purtare a încălțămintei

Cum să eviți posibilele probleme de purtare a încălțămintei

Încălțămintea este o piesă elementară de stil și reprezintă un obiect vestimentar fără de care nu putem trăi.

Fie că alegi pantofi dama sau ghete dama, indiferent de sezon, trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale astfel încât să faci alegerea potrivită. Aspectul și tendințele în modă în ceea ce privește gama de incaltaminte dama nu trebuie să primeze în fața calității și a confortului. Ține cont de următoarele aspecte atunci când alegi încălțămintea și vei sta departe de posibilele problemele apărute în urma purtării încălțămintei.

Dă timp picioarelor să se relaxeze

După o zi întreagă în care ești încălțată, fie și în perechea ta preferată de pantofi, este bine să lași picioarele să se relaxeze. Evită ciorapii sau șosetele foarte strânse pentru că îți vor încetini circulația sângelui în picioare și astfel îți vei simți picioarele mai obosite decât sunt de fapt. Dușurile calde și exercițiile de stretching sunt ideale după o zi plină, în care ai mers încălțată toată ziua, în special pe tocuri.

Alege mărimea potrivită

Atunci când alegi o nouă pereche de încălțăminte, este important să ai în vedere un aspect foarte important, de care, cele mai multe femei uită. Să alegi mărimea potrivită ție este esențial dacă nu vrei să te confunți apoi cu diverse probleme de sănătate. Oricât de mult ți-ar plăcea o pereche de pantofi, ghete sau cizme, evită să le alegi dacă nu găsești mărimea potrivită. De asemenea, cel mai indicat este să alegi încălțămintea cu jumătate de număr mai mare decât porți. De exemplu, dacă porți la picior numărul 38, alege încălțăminte pentru numărul 38 jumate. Astfel crește confortul și diminuezi riscul în care picioarele tale se umflă din cauza faptului că încălțămintea este prea fixă. 

Care sunt problemele aduse de purtarea încălțămintei nepotrivite?

Purtarea încălțămintei nepotrivite îți poate aduce o mulțime de probleme. Bătăturile, pielea îngroșată de pe călcâie și degete și dureri ale picioarelor sunt principalele afecțiuni cu care te vei confrunta în cazul în care vei purta încălțăminte neadecvată picioarelor tale.

Ține cont de aspectele menționate mai sus și vei vedea că nu vei avea parte de astfel de probleme. Nu uita însă că, atunci când alegi încălțăminte nouă, este bine să ai răbdare și să îi dai timp pentru a se acomoda cu forma picioarelor tale.

Sursa text/foto: Perspektive Vision

Comments

comments

Lasă un răspuns