Esti aici
Femeia.ro > Modă > Cum să te îmbraci ca femeie în Dubai

Cum să te îmbraci ca femeie în Dubai

dubai

Dubaiul este o adevărat perlă a țărilor arabe și merită să ajungi măcar o dată acolo, pentru a experimenta luxul cu care cei mai pasionați hotelieri își primesc oaspeții. Îți sugerăm să alegi trecerea dintre ani pentru a te încânta cu tot ce au mai frumos cei de acolo, pentru că ofertele de revelion în Dubai sunt foarte atractive și în acest an. Te vei putea bucura de show-uri unice în lume și un spectacol de artificii cu adevărat impresionant, la miezul nopții, în mijlocul străzii.

Dar până a ajunge acolo, va trebui să îți faci bagajele. Și pentru că vorbim de un oraș arab, atenția asupra vestimentației, mai ales în cazul femeilor, ar trebui să fie una sporită. Nu vrei să faci notă discordantă sau să superi pe cineva în vacanța ta, nu-i așa? Totuși, temperaturile ridicate chiar și la final de decembrie și ocazia pentru care vei vrea să porți ceva mai extravagant decât într-o zi normală, cum este Revelionul, te-ar putea pune în dificultate. De aceea, am strâns pentru tine cele mai importante sfaturi care să te ajute să îți ușurezi procesul de a pune în bagaj hainele potrivite pentru o țară musulmană.

Când mergi prin magazine

La fiecare intrare într-un mall vei vedea afișe care anunță că e nevoie să ai o ținută adecvată. Ce înseamnă asta pentru arabi? Că femeile trebuie să fie acoperite de la umeri până la genunchi, nu au voie cu haine mulate, care să le arate formele și nicidecum nu sunt permise hainele transparente. Deci lasă acasă hainele fără mâneci, cele cu bretele, vestele, pantalonii scurți sau fustele mini. Nu poate fi vorba nici de tricourile care îți lasă buricul la vedere sau fustele decupate. Însă dacă ai luat cu tine pantaloni trei-sferturi sau tricouri cu mânecă scurtă, le poți purta fără grijă.

Când vizitezi o moschee

O vizită într-un lăcaș de cult este privită cu foarte mare seriozitate de către arabi, așa că pune și tu preț pe hainele pe care le porți. Femeile trebuie să poarte neapărat bluze cu mâneci lungi, să aibă genunchii acoperiți și să aibă haine largi, care nu le dezvăluie formele trupului. Dar dacă ajungi aici și nu ai pe tine ce trebuie, nu îți face griji, pentru că la intrarea în moschee ți se va oferi o togă neagră și lungă pe care să o porți și un văl cu care să îți acoperi capul.

La piscină

În afară de topless, care este interzis, ai voie să faci aproape tot ce vrei la piscina hotelului unde te-ai cazat. Poți purta bikini, costum de baie sau bermude, însă doar în acea arie, nicidecum prin holul hotelului, de la cameră la bazin. Din respect pentru ceilalți turiști sau cei care lucrează în cadrul unității de cazare, un simplu prosop nu este suficient pentru a te acoperi, așa că poartă măcar un halat de baie.

La safari

Pentru că o sesiune de safari este una dintre activitățile cu care ai putea să îți petreci timpul în vacanța ta din Dubai, e important să te îmbraci adecvat pentru a nu suferi din cauza căldurii, așa că poartă și în această situație îmbrăcăminte care îți acoperă pielea. Pentru picioare este, totuși, recomandată încălțămintea deschisă în locul pantofilor sport în care nisipul poate intra foarte ușor.

Acum știi cum ar trebui să te îmbraci pentru a face o impresie bună într-un loc așa cum este Dubaiul. Dacă îți place să ieși cumva în evidență, apelează la bijuterii sau haine elegante, nicidecum la decolteu sau fuste mini.

Vacanță plăcută!

 

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns