Esti aici
Femeia.ro > Modă > Cum să-ți alegi cerceii în funcție de forma feței

Cum să-ți alegi cerceii în funcție de forma feței

cum alegi cerceii

Înainte de a porni la cumpărături și a investi sume fabuloase în cercei, aruncă o privire în oglindă și determină care este formă fetei tale. Cerceii trebuie aleși în funcție de acest criteriu, și nu numai.

Cercei pentru față ovală

Dacă ai fruntea înaltă și liniile alungite, iar fruntea ta este la fel de lată că și pomeții dar mai lată decât bărbia și ai falca bine rotunjită până la barbie, te încadrezi în categoria persoanelor cu față ovală. Tu te poți consideră foarte norocoasă, pentru că poți purta aproape orice model de cercei, cu o singură excepție. Ar trebui să eviți cerceii atarnatori gen ciucuri sau cu fir care tind să exagereze lungimea fetei tale. Foarte potriviți și de efect pentru tine, sunt cerceii ovali – ei vor aduce un plus de frumusețe trăsăturilor tale, fără să adauge lungime.

Cercei pentru fața rotundă

Fața rotundă este exact așa cum îi sugerează și numele – partea mai largă se află în zoma pomeților, iar fața se îngustează doar puțin spre frunte și spre linia maxilarului, ai bărbia rotundă și fața ta are aproape aceeași lungime de la vârful nasului radinat spre marginea feței (se încadrează într-un cerc). Dacă ai fața rotundă, cerceii cu modele pătrate, unghiulare sau linii drept sunt cei mai potriviți. Ei ajută la echilibrarea rotunjimilor și a moliciunii fetei, aducându-i fermitate. Cerceii în forme geometrice sunt o alegere foarte potrivită, deoarece contribuie la alungirea trăsăturilor. Evita cerceii rotunzi, pentru că ei vor accentua rotunjimea fetei tale.

Cercei pentru față pătrată

Persoanele cu față pătrată au liniile bine conturate, drepte, maxilarul puternic aproape masculin. Lățimea capului și a liniei maxilarului sunt aproape la fel. Bărbia este pătrată sau plata. Fruntea este dreaptă de-al lungul liniei părului. Acestora li se recomandă modelele de cercei lungi cu forme rotunjite. Cercurile sau formele rotunde contribuie la îmblânzirea unghiurilor dure ale pomeților și maxilarului, armonizand aspectul feței.

Cercei pentru fața în formă de inima 

Fața în formă de inimă se evidențiază prin bărbia ascuțită și fruntea mai lată decât obrajii. Cerceii în modele alungite arată minunat dacă ai fața în formă de inima, pentru că ei evindetiaza și definesc pomeții, accentuând totodată linia delicată a maxilarului.

Cercei pentru fața în formă de diamant

Dacă ai pomeții mai largi decât fruntea, dar și decât bărbia, să știi că te încadrezi în categoria persoanelor cu față în formă de diamant. În cazul tău funcționează toate tipurile de cercei, dar cei lungi care se opresc deasupra bărbiei adaugă un plus de frumusețe la aspectul tău natural.

Cercei pentru fața lungă

Exact așa cum sugerează și numele, ai fața lungă dacă lățimea ei este mică dar lungimea este mare. Ție ți se recomandă cerceii bine rotunjiți în partea de jos, pentru că ei adaugă un plus de rotunjime și curburi feței tale, fiind cei mai potriviți pentru a echilibra aspectul general. De asemenea, cerceii atarnatori pot arată extrem de eleganți pe această formă de față. Evita să porți cerceii subțiri sau foarte lungi, deoarece aceștia accentuează lungimea fetei, ceea ce nu este recomandat.

Dacă nu eșți sigură de formă fetei tale poți alege liniștită cerceii cu diamante. Ei sunt potriviți pentru orice ocazie, iar scânteia lor te va pune în evidență instantaneu. Îți vor evidenția trasaturile cu un plus de elegantă și îi poți purta fără teamă la orice ținută, de la banalii blugi, până la rochia neagră de seară.

Cum să-ți alegi cerceii în funcție de structura osoasă a feței?  

Structura osoasă a fetei influențează și ea modul de alegere a cerceilor. Astfel, dacă ai o strucura osoasă masivă, poți purta cercei grei și de dimensiuni mari. În cazul în care ai o structura osoasă delicată, se recomandă cerceii mici, fini și subțiri. Pentru  o structura osoasă medie, poți merge pe cercei cu proporții și greutate medie.

Cum să-ți alegi cerceii în funcție de stilul de viață?  

Deloc de neglijat este faptul că alegerea cerceilor este condiționată și de stilul de viață pe care îl ai. Astfel, pentru activitățile de birou, care de obicei sunt zilnice, alege modelele de cercei subțiri și practici, cât mai sobri dacă activezi în domenii care cer acest lucru. Dacă urmează să mergi la o petrecere de noapte, te poți orienta către cerceii strălucitori, plini de scântei și de culori.

Atunci când urmează să onorezi un eveniment, se recomandă să verifici codul vestimentar și să alegi cerceii care să completeze ținuta. De exemplu, cerceii cu perle și design floral sunt perfecți pentru o nuntă, în timp ce modelele de cercei în formă de picătură, strălucitori, sunt fabuloși pentru o petrecere.

Cum să-ți alegi cerceii în funcție de personalitate?      

Atunci când selectezi cerceii, ia în calcul și personalitatea ta, deoarece acest lucru te poate ajută să te simți bine în pielea ta. Dacă eșți o fire realistă sau cu picioarele pe pământ care preferă aspectul casual, optează pentru cerceii subtili de dimensiuni mici, practici și delicați. Dacă ești genul clasic, nu ai cum să greșești cu cerceii atemporali care conțin perle, diamante, aur sau argint sau cu cerceii de dimensiuni mici. În cazul genului romantic alege cerceii în formă circulară sau rotundă, subțiri și feminini. Dacă ești o fire îndrăzneață, pentru un aspect mai dramatic, alege cerceii gen statement cu margini ascuțite. Pentru genul creator se recomandă cerceii plini de culoare care să te facă să te simți plină de energie și vibrații pozitive.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns