Esti aici
Femeia.ro > Modă > Cum sa transformi rochia de mireasa dupa nunta

Cum sa transformi rochia de mireasa dupa nunta

rochie de mireasa

Odată intrată pe mâinile unei croitorese pricepute – bine instruită asupra modificărilor și viziunii tale – rochia de mireasă se va preschimba într-una de cocktail. Are toate atuurile pentru această metamorfoză: croială elegantă, material de bună calitate, ajustări minime – în principal, va fi simplificată și scurtată.

Pentru început, îi poţi elimina elementele decorative, semnalmentele evidente ale fostei sale identități: ştrasurile, florile din tulle, crinolina, trena. Şi pe acestea le poţi folosi ulterior pentru a crea bijuterii, a împodobi pernuţe de canapea, a decora bluze, tricouri sau cardigane.

Ajunsă în stadiu de epurare, rochia se poate metamorfoza în două piese, fustă şi corset, sau într-o singură piesă, ajustată pentru a căpăta formele unei ţinute de ocazie.

Prima variantă: fustă şi corset

Fustele bogate din tulle, până la jumătatea gambei sau mai scurte, sunt favoritele fashionistelor. Acum ai ocazia de a-ţi crea una, dacă multiplelor straturi de tulle atât de „mireseşti” le ataşezi o betelie colorată, care se poate încheia la spate cu fundă. Pentru un plus de chic, îi lipeşti câteva ştrasuri mari în nuanţa brâului şi, neapărat, o porţi în asocieri neaşteptate – alături de o cămaşă în carouri sau o cămaşă de jeans, botine din piele camel sau stilettos negri.

Corsetul simplu poate fi purtat ca atare sau poate fi vopsit într-o nuanţă discretă – bej-auriu, gri, albastru-denim. Însă, pentru a-i ascunde provenienţa atât de festivă, combină-l cu pantaloni, fuste-creion şi blazere casual. Reciclează-l într-un outfit chic, cu pantaloni largi, negri, cu talie înaltă, şi poartă-l neapărat cu stilettos la următoarea petrecere de Revelion.

O altă formă de remodelare este scurtarea rochiei de mireasă. Pentru modelele-sirenă sau cele empire ori chiar pentru anumite rochii în forma literei A, ridicarea tivului până în apropierea genunchiului le poate scoate de sub tutela apăsătoare numită „rochie de mireasă”. Pentru a definitiva transformarea, elimină mânecile din tulle sau organza, crinolina, toate accesoriile strălucitoare ataşate şi schimbă-i culoarea în nuanţa ta preferată.

Dacă ţesătura nu îţi permite vopsirea, descotorosirea de elementele strălucitoare şi de dantelă, dar şi lungimea de cocktail îţi vor crea oricum o rochie de ocazie pe care o vei îmbrăca în asocieri contrastante şi elegante: accesorii colorate şi pantofi la fel.

Comments

comments

Lasă un răspuns