Esti aici
Femeia.ro > Modă > Fa-ti geanta mai usoara!

Fa-ti geanta mai usoara!

continut geanta

Dacă ții o armă în geantă, vei fi ucisă. Nicio femeie nu-și poate găsi ceva în geantă în mai puțin de 12 minute. E o regulă!
(Laurell K. Hamilton, romancieră americană)

Cari frecvent după tine brelocul doldora de chei, telefonul mobil, permisul de conducere, cardurile de credit, de debit, bancnote și mărunțiș, tot felul de cupoane de reduceri, liste de cumpărături, peria de păr, diverse cosmetice, șervețele, cremă de corp, balsam de buze, medicamente și lista poate continua? Este momentul să treci la eficientizarea spațiului. Îți oferim câteva trucuri ca să-ți faci geanta mai ușoară!

Pic cu pic

Unele lucruri din geanta ta imensă sunt atât de mici, că nici nu-ți dai seama câte se adună. Azi, un dermatograf și niște dulciuri, „ca să fie acolo“, mâine o cremă de față, poimâine niște facturi și tot așa…
Sfat. Așa cum le-ai adunat, tot astfel să scapi de ele! Strategia trebuie să cuprindă doi pași. Seara, îl aplici pe primul: îți verifici geanta și renunți la ce s-a adunat peste zi. Al doilea pas va fi realizat simultan: de fiecare dată când aduci ceva nou în atotcuprinzătoarea geantă, gândește-te de două ori. De exemplu, nu ai nevoie de tot dulapul de medicamente, ci de câteva, de primă urgență, care pot fi ținute într-o miniborsetă. La fel, e suficient un ruj care să se asorteze la mai multe ținute, nu ai nevoie de toată trusa de cosmetice.

Schimbă placa!

Nu-i așa că seara, când îți pregătești ținuta pentru a doua zi la serviciu, te orientezi în funcție de geantă? Procedând astfel, nu-i de mirare că tot strângi în ea diverse lucruri inutile.
Sfat. Felul în care te îmbraci trebuie să reflecte starea ta de spirit, să fie în acord cu vremea, să ți se potrivească. În niciun caz reperul nu este geanta, ci un accesoriu care completează hainele. Aceasta trebuie să conțină ce ți-e absolut necesar, nu jumătate de casă. De exemplu, când ți-e greu sau aproape imposibil să muți întreaga „marfă“ în altă geantă, ia în calcul altă mișcare, mai înțeleaptă: păstrează lucrurile esențiale și îți vei ușura munca. Iar pe viitor, nu vei mai avea problema asta când vei dori să asortezi geanta la ținută.

Organizare cu cap

Când ai atât de multe și mărunte, lucrurile se pierd prin geantă. Și degeaba le cari după tine dacă, atunci când ai nevoie de ele, nu le găsești și te enervezi fără rost.
Sfat. Cum procedezi acasă cu organizarea obiectelor care se adună într-o casă? Simplu: le ordonezi în sertare, cutii, pungi vidate, geamantane. Fă la fel cu geanta ta: într-un săculeț cu fermoar pune cosmeticele (alese pe sprânceană, desigur), în altul pe cele din categoria „diverse“ etc. Ideea este să le grupezi în gentuțe pentru a menține organizat conținutul genții mari. Știi de unde să le iei, nu ocupă mult spațiu, le muți ușor în altă geantă, iar dacă săculețul dă pe-afară, știi că trebuie să te limitezi la obiectele absolut necesare.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.35/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: Sergii Mostovyi – Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns