Esti aici
Femeia.ro > Modă > Fiecare cu decolteul ei

Fiecare cu decolteul ei

calm ziua nuntii

Degeaba ți-a rămas ție gândul la rochia aceea cu spatele gol și legată la ceafă dacă ești o tipă lată în umeri. Și nici să optezi pentru un model închis până sub bărbie nu-i cea mai bună idee dacă ai un bust generos. Fiecare siluetă este pusă în valoare de o anumită croială și, tot așa, fiecare decolteu se vrea acoperit – sau descoperit, după caz – în funcție de constituția posesoarei sale. Ceea ce va rămâne în memoria tuturor peste ani va fi chipul miresei, portretul, bustul ei. Care trebuie să fie absolut perfect pus în valoare. Și pentru că în ziua de astăzi există o mare varietate de decolteuri, de la modele retro, la sexy, de la romantice, la contemporane, vă vom da niște sfaturi care să vă direcționeze spre linia ideală în funcție de siluetă.

DECOLTEUL ÎN V
Este un model care alungește bustul și care se pricepe să mascheze și câteva kilograme în plus. În funcție de adâncimea decolteului, rochia poate avea un efect de la sexy-provocator, la clasic-elegant. Partea practică este că acest model se lasă lesne combinat cu orice lungime de mâneci. Este un tip de decolteu care se potrivește foarte bine femeilor cu sânii mici, făcând bustul să pară mai generos. La sâni medii spre mari se recomandă ca decolteul să nu fie prea adânc.

CU UMERII GOI
I se mai spune și decolteu tip Carmen, precum personajul din celebra operă de Bizet, și este acea răscroială generoasă care lasă la vedere atât decolteul, cât și ambii umeri. Decolteul tip Carmen este unul dintre cele mai populare, cu variațiuni de formă, de la rotunjit, la drept sau cu mici artificii frontale. Combinat cu un colier lat, la baza gâtului sau cu o broșă, capătă un aer foarte senzual, chiar provocator. Acest tip de decolteu se potrivește oricărei mirese, dar mai ales acelora cu umeri rotunzi, gât suplu și bust generos. Merge însă și la cupe de dimensiuni mai mici.

DECOLTEUL ROTUND
Linia sa desenează, practic, o jumătate de cerc, care apare în partea frontală sau în spate sau în diverse combinații cu diverse adâncimi. Genul acesta de decolteu permite orice croială sau lungime de mânecă, e clasic și feminin – practic, nu ai cum să dai greș cu el. Varianta de decolteu rotund adânc pune bine în valoare femeile cu sâni mici, pe când decolteul cu adâncime obișnuită le avantajează pe toate celelalte tipuri de femei, însă este o linie ideală mai ales pentru femeile suple.

CU SPATELE GOL
O rochie cu spatele gol atrage categoric toate privirile, mai ales când răscroiala din spate e adâncă și ajunge până înspre mijloc. Modelul acesta poate fi atât cu mâneci, cât și fără, iar uneori are șnururi care se încrucișează peste spate. Important la acest model este că se poartă fără sutien, prin urmare, bronzul trebuie să fie uniform, fără urme de la costumul de baie. Genul acesta de decupaj pune în valoare brațele, umerii și, bineînțeles, spatele. Este recomandat doar femeilor suple, cu brațe armonioase, spate și umeri atrăgători.

DECOLTEUL ASIMETRIC
Modelul acesta de rochie se mai numește și one shoulder dress și își are originea în modelul vestimentației din Antichitate. Cu alte cuvinte, rochia are un singur umăr sau este susținută de o singură bretea. Efectul este senzual și seducător, pentru că lasă la vedere doar unul dintre umeri. E un look îndrăgit, sexy, dar în același timp și foarte elegant. Se potrivește tuturor femeilor, dar mai ales acelora cu clavicule frumoase.

DECOLTEUL PĂTRAT
Prin simplitatea sa și datorită unghiurilor de 90 de grade are un efect foarte elegant, minimalist. Croiala pune accent pe gât și pe decolteu. Forma aceasta a decolteului se combină adesea cu bretele late – cu bretele subțiri are un efect foarte feminin, însă se potrivește doar la siluetele mignone. În varianta cu bretele mai groase este ideal pentru femeile late în umeri, căci maschează din lățime și feminizează silueta. Un model decent, pentru cine nu vrea să arate prea mult. E potrivit pentru decolteurile frumoase, generoase. Își păstrează efectul și în varianta cu mâneci.

DECOLTEU SWEETHEART
Sau, mai pe românește, decolteu în formă de inimă. Este, de fapt, un hibrid între decolteul pătrat sau rotund și cel în V, lăsând la vedere scobitura dintre sâni și fiind astfel foarte feminin. Există varianta de sweetheart cu și fără bretele. Modelul vine bine oricărui tip de siluetă, însă cel mai bine se pretează la un bust ceva mai generos decât media. În varianta fără mâneci este de preferat să ai o siluetă suplă.

FĂRĂ DECOLTEU
Mai exact, cu decolteul acoperit, un model închis până sus, la baza gâtului. Acoperind în totalitate bustul, conferă un aer foarte sobru, distins și elegant. Astfel, partea de sus a trupului este alungită optic. Elementul senzual în cazul acestei croieli cuminți vine din material, de regulă dantelă sau altă țesătură transparentă. Pentru un efect maxim, genul acesta de model nu are mâneci și nu se poartă cu bijuterii. Este ideal pentru femeile cu bustul mic, pentru siluete minione și nunți sobre.

NECKHOLDER
Este vorba despre rochia cu bretele, ale căror capete se leagă în spate, la ceafă, iar umerii și spatele rămân la vedere. Modelul se potrivește în special pentru nunțile de vară, iar croiala are efect de push-up pentru bust, prezentând un decolteu deosebit de atrăgător. Pentru siluetele cu sâni generoși sunt indicate bretelele late pentru o susținere mai bună, în rest sunt permise și bretelele subțiri. La acest model accentul cade mult pe umeri și brațe.

FĂRĂ UMERI
Modelul acesta se mai numește și „strapless“, se numără printre cele mai îndrăgite și prezintă un decolteu sweetheart (sau drept) fără bretele. Accentul cade pe toată partea de sus: decolteu, umeri, gât, brațe. Pentru ca rochia să stea la locul ei e musai să aibă corset, mai ales că se potrivește foarte bine persoanelor cu bustul mare, punându-l astfel în valoare. În combinație cu un șirag de perle la baza gâtului, capătă un aer foarte classy.

DECOLTEUL BATEAU
Linia se mai numește și decolteu-bărcuță, căci forma sa amintește de forma unei bărci. Practic, este un oval care merge de la un umăr la altul. Accentul cade pe gât și pe chip, din piept nu se vede foarte mult și nici din umeri dacă răscroiala „bărcuței“ nu e mare. Maschează umerii lați, însă poate fi purtat de orice tip de siluetă și de dimensiune a bustului, în afară de bustul foarte mic.

DECOLTEUL CASCADĂ
Este o versiune a decolteului bărcuță, dar în care materialul este drapat și cade în falduri line de la nivelul umerilor, acoperind bustul. Un look foarte feminin, care adaugă un plus de volum grație abundenței materialului care se revarsă ca o cascadă peste sâni. Este recomandat strict femeilor cu bustul mic, un bust mediu spre generos arată exagerat în modelul acesta.

Comments

comments

Lasă un răspuns