Esti aici
Femeia.ro > Modă > Lecție de stil cu Olivia Duțu

Lecție de stil cu Olivia Duțu

Olivia Dutu

Mulți ani a fost beauty editor, împănând cu sfaturi și trucuri toate articolele, așa cum îi șade bine unui jurnalist specializat în frumusețe. Ulterior, a lansat blogul de beauty papusaruseasca.ro, un loc al frumosului în care poți descoperi lucruri utile din multe domenii. Pentru că experiența ei este variată și vastă, iar Olivia Duțu arată mereu impecabil și emană stil și eleganță, dar în același timp extrem de multă naturalețe, am invitat-o să ne împărtășească din secretele deținute.

Am multe lucruri dragi, dar matrioșka este o părticică din mine. Prima mea păpuşă rusească are probabil aceeaşi vârstă cu mine. O am de la bunicul, de când mă ştiu. Miroase a lemn vechi, a timp, amintiri şi dragoste și sigur a folosit ruj! E inscripţionată „made in USSR“ şi a fost prima dintr-o colecţie în continuă expansiune. Se mută odată cu mine, mă ascultă răbdătoare şi tace înţeleaptă, păstrând în negura vremii bucăţele din sufletul meu.

Citește și: Interviu cu Ovidiu Buta – Lecția de modă

Din ritualul meu de frumusețe nu lipsește niciodată demachierea. Este pasul cel mai important al îngrijirii pielii. Nu există excepţii de la regulă, iar eu pot spune că ochii mei nu mai ţin minte seri adolescentine cu mascara rămasă peste noapte. Recent, am descoperit serul pentru ochi elmiplant Seametry. Îl aplic pe toată fața şi, cu toate că este o gamă destinată segmentului 45+, cred că se potriveşte foarte bine pentru tenul meu 30+. Am aprobarea doamnei Elena Cremenescu, fondatoarea brandului.
Un alt truc pe care l-am aflat, l-am probat și îl recomand cu căldură este folosirea unui iluminator. Aplică-l cu o pensulă medie, la baza sprâncenei, în unghiul intern al ochiului şi pierdut către tâmplă şi linia pomeţilor. Deschide privirea şi ridică vizual obrajii.

Cum mă răsfăț? Cel puţin o dată pe lună, ajung la cosmetică pentru un masaj facial – este una dintre cele mai plăcute jumătăţi de oră ale lunii.

Citește și: Culori care arată bine pe blonde

Am învățat de la Andra Moga, stilist și una dintre cele mai bune prietene ale mele, câteva trucuri care mă scot mereu din impas. Când nu știu ce să aleg pentru un eveniment, iau cele mai cool piese vestimentare pe care le am în garderobă și văd cum pot să le potrivesc cel mai bine. Un alt sfat este ca, atunci când port un „print“, pantofii să aibă una dintre culorile ce se găsesc în acea piesă vestimentară.

Articol preluat din ediția de iunie 2015 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: Mircea Popa

Comments

comments

Lasă un răspuns