Esti aici
Femeia.ro > Modă > Mandra Chic – tricoul fain cu poveste

Mandra Chic – tricoul fain cu poveste

Vara aceasta Moja.ro descopera comori. Mandra Chic este prima dintre ele, un proiect descoperit tocmai in Tara Fagarasului.

Mandra chic – lucrusoare si povesti – a luat nastere cu un tricou de duminica, ca o fuziune intre vechi si nou, o incursiune in lumea traditiilor populare romanesti povestite pe tricouri faine.

Lucrat manual,cu dragoste si rabdare, fiecare tricou este unic, datorita broderiilor, dantelelor sau aplicatiilor gasite ascunse in gospodariile din Mandra, in lazi de zestre, in itele razboiului bunicii.

Lansam in exclusivitate Mandra Chic, o selectie de tricouri faine realizate special doar pentru Moja.ro. Cu aceasta ocazie am invitat-o pe Alina Zara, initiatoarea proiectului, sa raspunda la cateva intrebari.

Pentru ca fiecare dintre voi va doriti un produs original si totodata amuzant puteti achizitiona tricourile cu poveste de pe www.moja.ro, concept store dedicat promovarii designului romanesc.

Cum si cand a luat nastere MANDRA CHIC?

O zi de duminica, petrecuta cu bunica mea, intoarsa de la biserica si un Vogue ratacit prin casa – toate adunate au dus la crearea unei sezatori din cadrul Muzeului de Panze si Povesti din Mandra. Femei cu o creativitate neaosa lucreaza un fusion old / new pe o linie de T-shirturi new style.

Spune-ne mai multe despre procesul de creatie. Cum va vin ideile? Cine le lucreaza? Cum sunt realizate?

Procesul de creatie este ca o poveste. Cineva aude sau isi aduce aminte o vorba veche, care ii place mult si vine cu ea la atelier, cautam o panza potrivita, o culoare cu care sa brodam textul… alteori gasim o bucatica de panza care ne place si de la ea pornim, adaugand textul, o dantela suplimentara, o asezare mai interesanta!

Stim ca MANDRA CHIC este parte componenta a unui proiect mult mai amplu. Ne dai cateva detalii?

Mandra Chic este divizia fashion & souvenire a singurei Institutii Virtuale cu Aplicatii Reale din Romania, pe care am initiat-o si o coordonez de aproape doi ani. Institutia are in derulare o multime de proiecte precum sau „Muzeul de Panze si Povesti”.  Functioneaza ca un instrument mediatic, ce pregateste proiecte, campanii si evenimente, concepte, promoveaza povestile acestora, face demonstratii de atitudine si exercitii de sensibilitate.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns