Esti aici
Femeia.ro > Modă > N-ar merge, totusi, ceva mai ieftin?

N-ar merge, totusi, ceva mai ieftin?

Tu poți să faci ce vrei, că doar e nunta ta și rochia la fel. Însă fii conștientă de minusurile pe care le poate avea o rochie de calitate proastă, făcută pe bandă rulantă, din materiale ieftine. Desigur, nu vrem să susținem că tot ce este ieftin e și prost – poți să ai și noroc! De aceea te pregătim să fii atentă la niște detalii atunci când o achi­zi­ționezi, ca să n-ai surprize după.

• Cercetează fermoarul: este bine cusut? Să fie drept, să se îmbine corect și până la capăt. De închis, se închide ușor sau e din cel pe care trebuie să-l ungi înainte să poți îmbrăca rochia? Ai grijă, că fermoarele de calitate proastă se pot strica foarte repede, chiar dacă nu le porți decât o zi. Poate, totuși, nu vrei surprize…

• Urmărește cusăturile dantelei de material: nu cumva atârnă niște ațe aiurea? Trage de ele, ce faci dacă ți se descoase ceva în timpul nunții? În plus, dacă-ți curg ațe pe lângă fermoare, e posibil să se prindă și să-l blocheze când tragi fermoarul grăbită. Nemaivorbind că orice rochie de mireasă care se respectă are fermoarul mascat.

• Jupa, chiar dacă e pe dedesubt, ar trebui să fie și ea tivită, finisată îngrijit, nu doar surfilată. Gândește-te că, în funcție de modelul rochiei, e posibil să se vadă jupa când stai jos. În plus, tivurile cusute de mașină, cum e în cazul rochiilor de duzină, nu vin la fel de bine precum cele cusute de mână.

• Verifică bine, cu atenție, toate cusăturile, felul în care au fost îmbinate bucățile de material. E posibil ca unele să fie ușor încrețite din cauza tiparului prost. Este genul de detaliu care nu sare în ochi imediat și pe care-l observi abia mai târziu, când te întrebi de ce rochia îți vine, de fapt, un pic strâmb?
• Dacă are nasturi, funcționali sau decorativi, asigură-te că nu au fost cusuți de mașină, cu un singur fir. Știi genul acela de cusătură, când tragi de un capăt de ață și se desface ime­diat? Dacă nasturii au fost cusuți dintr-un singur fir și s-a destrămat unul, nu va dura mult și te vei trezi cu toți nasturii în mână.
• Când rochia are trenă și aceasta nu este detașabilă, ar trebui să existe niște bentițe sau șnururi pe dedesubt, pe la tiv, care să-i reducă din amploare și cu ajutorul cărora să poate fi strânsă puțin pentru a te putea mișca în timpul valsului.

• Rochiile ieftine sunt cusute din materiale ieftine, iar acestea au uneori defecte din fabricație. Cercetează suprafața lor temeinic, în special în partea de sus a rochiei, ca să te asiguri ca țesătura nu are defecte vizibile.

• Nu uita să arunci o privire atentă și la ornamente! Strasurile, paietele și în general toate tipurile de ornamente ar trebui să fie și ele cusute fin, de mână. Nu de mașină, cu un singur fir, căci se poate întâmpla ca la nasturi – și sub nicio formă lipite!

Comments

comments

Lasă un răspuns