Esti aici
Femeia.ro > Modă > Piesele de rezistență ale unei nunți: rochia de mireasă și pantofii. De se sunt ele atât de importante?

Piesele de rezistență ale unei nunți: rochia de mireasă și pantofii. De se sunt ele atât de importante?

Urmează să te căsătoreșt și, totodată să aduci pe lume un copil? Regula numărul unu după care trebuie să te orientezi, când alegi rochia de mireasă și pantofii de nuntă, se numește Confort cu „C“ mare. Nimic altceva nu este mai important în situația ta, indiferent de cât de unică ți se va părea vreo rochie de mireasă, cât de răvășitor vreun model care tocmai este pe val anul acesta. Dacă în momentul în care probezi rochia, nu te simți 100% confortabil în ea, caută mai departe.

Dacă ești însărcinată, cel mai bine, uită-te după o rochie de mireasă în linie A, cu talia înaltă, în stilul empire. Plasând talia imediat sub bust, burta va avea suficient loc să se desfășoare sub croiala lărguță. Trebuie să ai însă în vedere că, pe lângă burta care va tot crește pe măsură ce sarcina va înainta, se va mai modifica și dimensiunea sânilor, respectiv se vor mai mări și ei. Așa că poate n-ar fi rău să te gândești la un model nu foarte strâmt peste piept, care să lase un oarecare „spațiu de interpretare“, și cu bretele suficient de late, care să ofere o susținere bună.

În principiu, este bine să alegi o rochie lărguță care acoperă, însă există și varianta accentuării pântecului. Că tot se poartă acum cu mare mândrie sarcina la vedere, dacă vrei să aibă și viitorul bebeluș poze de la nunta voastră, alege un model gen sirenă, dar dintr-un material elastic și moale, care să se muleze blând pe trup. Desigur, această recomandare este valabilă pentru o burtă mai mică, nu chiar pentru una de luna a noua.

În plus, în varianta rochiei mulate, materialul trebuie să conțină o doză mare de elastan și să fie foarte plăcut pe piele, iar croiala bine gândită – să nu strângă nimic, nicio cusătură.

Oricum, pentru orice model de rochie de mireasă te-ai decide, la magazinele de specialitate vei primi sfaturi în materie de modelul ideal pentru starea ta și măsura potrivită. Ceea ce trebuie să mai știi însă este că va fi nevoie să mergi la o probă chiar înainte de nuntă, când croitorii vor închide rochia definitiv pe dimensiunea ta de atunci.

În ceea ce privește încălțămintea, e mai bine să optezi pentru varianta comodă. În funcție de luna sarcinii, poți alege pantofi cu un toc mic pentru recepție, însă schimbă-i neapărat cu o pereche de balerini pentru mai târziu, când vei dori să și dansezi – asta dacă nu ți-ai pierdut încă puterile de tot.

Comments

comments

Lasă un răspuns