Esti aici
Femeia.ro > Modă > O privire către moda feminină a anilor 1960

O privire către moda feminină a anilor 1960

De la tricourile colorate la fustele mini, iubim toate piesele vestimentare ale anilor ’60. Anii ’60 sunt cunoscuţi ca fiind cei mai libertini şi veseli, multe dintre trendurile acelor ani menţinându-se până în prezent.

O privire către moda feminină a anilor 1960

Moda anilor ’60 a fost plină de schimbări. Spre deosebire de decadele anterioare, anii ’60 au fost perioada perfectă pentru a ieşi în evidenţă. De la sofisticat şi casual, culori aprinse şi imprimeuri îndrăzneţe, totul a fost caracterizat în modă de pofta de viaţă şi veselie.

Obiecte vestimentare în trend

La începutul anilor ’60, moda feminină a urmat tendinţele impuse de Jackie Kennedy. Niciodată până atunci nu fusese o Primă Doamnă un trendsetter atât de puternic. Femeile doreau să-i copieze stilul elegant şi distins. Câteva din elementele stilului sau includeau:
→ Pălăriile pillbox
→ Costumele în culori pastelate
→ Jachetele scurte
→ Ochelarii de soare mari
→ Perlele
 

Ce tip de cercei se potriveste fetei tale?

 

Fosta primă doamnă n-a fost singurul "guru” al modei din acea decadă, ci au existat şi alte femei ale căror alegeri vestimentare au definit moda anilor 60 şi care sunt cunoscute şi astăzi:
→ Twiggy era cel mai popular model al erei, era cunoscută pentru ”lookul de zână modernă” care includea rochiile drepte, balerinii, pantalonii ţigareta şi părul scurt.
→ Audrey Hepburn, a fost un fashion icon respectat şi iubit pentru stilul său simplu şi elegant, cu accente pariziene.
→ Brigitte Bardot a întruchipat cel mai sexy model al epocii, a impus decolteul Bardot (un decolteu foarte larg ce expune umerii) şi a popularizat bikini şi imprimeurile pe pânze de in.

Influenţele moderne ale anilor 60

Una dintre cele mai emblematice piese vestimentare ale anilor 60, păstrată până în prezent, este fusta mini. Creată iniţial de designerul Mary Quant, fusta era la distanţă de 15-17 cm deasupra genunchiului. Purtată de obicei cu colanţi şi cizme go-go (lăcuite şi mulate pe picior), fusta mini a declanşat un fenomen de emancipare a femeilor în ton cu evenimentele sociale.

  Femeile care poarta rosu sunt mai atragatoare

Alte tendinţe populare în anii 1960 includ:

→ Rochiţele baby-doll cu decolteu rotund şi strânse pe talie erau văzute pe femei de toate vârstele şi dimensiunile. Aceste rochii simpatice se găseau cu diverse imprimeuri sau simple, atât în culori vibrante cât şi pastelate.
→ Pantalonii foarte scurţi aveau culori foarte aprinse şi reprezentau o adevărată demonstraţie de stil pentru oricine avea curajul să-i poarte
→ Tricourile foarte colorate aduceau individualitate în garderobă, femeile ce le purtau nu aveau cum să treacă neobservate;

Designeri de top

Mulţi dintre designerii de modă faimoşi în anii 60 crează haine de damă şi în prezent. Dintre aceştia, cei mai cunoscuţi sunt:
→ Pierre Cardin, care a ajuns cunoscut datorită fustelor mini foarte colorate
→ Givenchy a impus rochia mulată neagră, esenţială în garderoba oricărei femei
→ Yves Saint Laurent este cel căruia trebuie să-i mulţumim pentru paltoanele scurte cambrate
→ Pucci este cel mai bine cunoscut pentru imprimeurile psihedelice folosite la eşarfele de păr şi rochii.

6 genti de care orice femeie are nevoie

Comments

comments

Lasă un răspuns