Esti aici
Femeia.ro > Modă > (P) 10+ sfaturi de la ZEVO privind întreținerea genților din piele

(P) 10+ sfaturi de la ZEVO privind întreținerea genților din piele

genti de piele

Gențile din piele sunt o alegere excelentă, atât din punctul de vedere estetic, al rafinamentului de care dau dovadă, cât și a durabilității. Fiecare femeie are una sau mai multe genți preferate, dar pentru a le purta cât mai mult timp, acestea trebuie îngrijite corespunzător. Astfel, rezistența lor depinde, într-o mare măsură, nu doar de calitatea materialului, ci și de modul de întreținere a acestora.

Cum îndepărtezi eficient petele de pe gențile din piele

Dacă ți-ai pătat geanta de piele favorită sau dacă te afli în căutarea unor soluții de curățare a genților, consultă lista de sfaturi oferite de cei de la ZEVO:

 1. Dacă este posibil, acționează imediat după ce ai pătat geanta de piele. Știm doar că atunci când este proaspătă, pata poate fi scoasă cu ușurință.
 2. Există două tipuri de pete – umede și uscate. Cele umede sunt, de regulă, cele bazate pe apă, cum este ketchup-ul, de exemplu. Cu ajutorul unui prosopel îmbibat cu apă călduță și săpun, poți șterge zona pătată, dar ai grijă să nu freci excesiv ca să nu afectezi culoarea genții. În schimb, petele uscate sunt dificil de scos și pot fi produse de către ulei, ceară, ruj, lipici, adeziv și cerneală. În acest caz, recomandabil este să apelezi la ajutorul dat de serviciile profesionale de curățătorie.
 3. Dacă ai observat că pata este mare și nu a ieșit din prima, nu ar trebui să disperi! Există anumite pete care ies, mai greu, în urma unor sesiuni succesive de curățare
 4. Specialiștii recomandă să evităm utilizarea anumitor produse pe bază de petrol sau care au în componența lor ingrediente sintetice
 5. Înainte să începi să cureți, indicat ar fi să faci un test pe o suprafață puțin sau deloc vizibilă (un bun exemplu îl constituie interiorul genții);
 6. O altă recomandare se referă la materialul pe care îl alegi pentru a curăța – ar fi indicat să folosești o cârpă moale, nu una aspră care lasă urme;
 7. Atunci când ștergi petele de pe poșeta din piele, ține cont de striațiile și de liniile naturale ale pielii. De asemenea, poți curăța în sensul și pe lungimea lor, dar nu perpendicular;
 8. Nu pulveriza soluții – nici măcar apă – direct pe suprafața genții din piele;
 9. Dat fiind faptul că printre cele mai dificile substanțe de îndepărtat se numără cerneala, nu este recomandat să porți pixuri sau stilouri în geanta de piele;
 10. Fii atentă la produsele cosmetice – fond de ten, rujuri, bază de machiaj, farduri – pe care le porți în geantă. Adesea acestea se pot vărsa.
 11. Dacă din întâmplare, ai udat poșeta din piele, atunci ar trebui să o lași să se usuce la temperatura camerei. În schimb, dacă pielea întoarsă intră în contact cu apa, tamponează ușor cu un prosop fin cu scopul de a-i reda aspectul poros.

Gențile de piele – utilizare, întreținere, depozitare

Specialiștii de la Zevo îți propun și câteva sfaturi cu privire la întreținerea și depozitarea genții de piele. Astfel, înainte să optezi pentru poșeta de piele cu care să îți asortezi ținuta, va trebui să ai în vedere și starea vremii. Expunerea la umezeală sau la razele solare pot afecta anumite tipuri de piele.

Dacă deții în colecția ta o geantă prevăzută cu un mâner sau o baretă cu lanț metalic, va trebui să introduci în interiorul poșetei pentru a evita zgârierea pielii.

Depozitează într-un loc sigur geanta de piele, nu alege spații închise ermetic cu temperaturi mari, în mașină sau în locuri unde poate apărea mucegaiul.

Gențile de la Zevo – finisaje de excepție și atenție la detalii

Zevo, unul dintre cele mai apreciate magazine de profil din online, oferă spre comercializare o varietate impresionantă de modele de genți din piele, ce se remarcă prin finisaje de excepție și atenție la detalii. Femeile apreciază produsele din portofoliul Zevo grație modelelor inedite și a designului rafinat. Încă de la prima achiziție, poți observa elementele originale din piele ale genților, lucrate manual cu măiestrie și finețe. Alege geanta care se potrivește stilului tău!

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns