Esti aici
Femeia.ro > Modă > (P) Alegerea unei rochii de mireasă – o experiență de neuitat

(P) Alegerea unei rochii de mireasă – o experiență de neuitat

rochie de mireasa

Încă din copilărie visăm cu ochii deschiși la momentul în care vom păși spre altar – acolo unde persoana iubită așteaptă să ne spună DA pentru toată viața. Ne imaginam cum va arăta decorul, cine va fi prezent și, desigur, cum va arăta rochia ce va marca cea mai frumoasă zi din viața noastră.

Acum, acel moment este aproape; atât de aproape încât inima pulsează mai tare, iar gândul fuge către nenumărate detalii. Cel mai important aspect rămâne tot rochia – elementul în jurul căruia fiecare trăire capătă sens.

Primul pas: Descoperă ce tipuri de rochii de mireasă există pe piață

Pe piață, la ora actuală, există nenumărate modele de rochii de mireasă deosebite. În funcție de croială, linie și model, acestea se împart în:

  • Rochii de mireasă prințesă – compuse din corset și parte inferioară extrem de voluminoasă;
  • Rochii de mireasă sirenă – conturează linia corpului până la nivelul genunchilor, devenind apoi largi;
  • Rochii de mireasă baby doll – au linia taliei poziționată de regulă la jumătatea coastelor, fiind mulate până sub sâni, iar apoi largi;
  • Rochii de mireasă empire – au talia ridicată, fusta fluidă și lejeră și un aspect regal;
  • Rochii de mireasă tip A – partea superioară urmează linia corpului, iar cea inferioară are forma literei A;
  • Rochii de mireasă cu trenă – atrag atenția prin trene, care de cele mai multe ori sunt foarte lungi.

Rochiile de mireasă mai pot fi, de asemenea, dintr-o bucată sau din două piese, lungi sau scurte, pe crinolină sau pe tul, clasice sau moderne. Nenumăratele modele pot face ca alegerea să fie dificilă însă, înainte de a intra în panică, trebuie să mai iei în considerare un factor – forma corpului.

Pasul 2: Alege tipul de rochie în funcție de forma corpului

Trebuie să ne bucurăm de ce ne-a oferit natura și să facem tot posibilul să evidențiem ce este mai frumos. Astfel, în funcție de tipul corpului, poți alege:

  • Corp în formă de clepsidră – rochii stil sirenă, cu spatele gol;
  • Corp în formă de măr – rochii cu talie înaltă, pentru a evidenția zona cea mai subțire;
  • Corp în formă de pară – rochii în formă de A sau cele stil prințesă cu talie înaltă;
  • Corp în formă de căpșună – rochii cu mâneci mulate, ușor fluide în partea de jos;

Mărimea bustului este un alt factor important de luat în calcul. Un bust mic arată mai bine cu o rochie fără umeri, cu corset sau cu bretele groase, în timp ce un bust generos are nevoie de mai multă susținere, în acest caz fiind ideale rochiile cu decolteu în inimă și cele cu bretele căzute.

Pasul 3: Alege culoarea rochiei

Rochiile de mireasă simple și albe vor fi mereu la modă, albul reprezentând un simbol al purității și al căsătoriei. Dacă în trecut alegerea culorii nici nu intra în discuție, la ora actuală rochiile de mireasă se găsesc în nenumărate culori, de la alb și roz pal, la auriu, argintiu sau chiar verde.

Indiferent ce ce ar spune lumea, culoarea ar trebui să fie cea dorită de tine și să ți se potrivească. Atenție la culoarea pielii! Urmărește regula – cu cât este mai închisă culoarea tenului, cu atât mai deschisă trebuie să fie rochie, și totul va fi  în regulă.

Pasul 4: Stabilirea bugetului

Multă lume stabilește bugetul înainte de a se apuca de cercetat piața. În această situație, prețul este ultimul care contează. Atâta timp cât în acest moment unic din viața ta te simți minunat, atragi toate privirile admirative și emani fericire, nu mai contează că rochia a avut un preț de 3000 de lei sau de 10000 de lei.

VERA SPOSA – locul ideal pentru cea mai sensibilă alegere din viața unei femei

Apariția unei mirese trebuie să fie rafinată și memorabilă – așa începe povestea VERA SPOSA. Compania, cu o experiență de peste 12 ani în domeniu, pune la dispoziție viitoarelor mirese un număr variat de modele de rochii de mireasă unice, semnate de branduri cu autoritate pe piața internațională.

Noile colecții de rochii de mireasă 2019 se regăsesc acum pe vera-sposa.ro. Țesăturile și accesoriile premium, alături de serviciile de consultanță, vânzare și post-vânzare ireproșabile vor contribui și ele la crearea unei experiențe unice, demne de o viitoare mireasă exigentă, stilată și care știe ce vrea.

Comments

comments

Lasă un răspuns