Esti aici
Femeia.ro > Modă > (P) Cum să începi de la zero o afacere cu genți handmade – interviu cu Claudia de la brandul Lavinexclusive

(P) Cum să începi de la zero o afacere cu genți handmade – interviu cu Claudia de la brandul Lavinexclusive

Săptămâna aceasta, ne-am propus să vă demonstrăm că dacă există pasiune și ambiție, orice este posibil. Claudia este una dintre antreprenoarele de pe Breslo.ro, care și-a început propria afacere cu genți handmade, ajungând ca acest hobby să fie un job full-time.

Poza 1

 

Pe Breslo.ro, vei gasi mii de povesti de succes. Creatori care au început de la zero, doar cu o mașină de cusut sau chiar cu acul și ața, iar în timp, pasiunea lor a devenit un adevărat job.

Este și cazul Claudiei de la Lavinexclusive, unul dintre brandurile de referință într-un domeniu dificil, cu standarde foarte inalte: cel al genților handmade, din piele naturală. Claudia este de părere că în orice afacere, pe lângă muncă, trebuie să pui și foarte mult suflet, pasiune și dedicare. Fără aceste trei ingrediente, o afacere nu își are rostul.

Poza 2

 

Vă invităm să citiți în rândurile de mai jos interviul Claudiei și să îi vizitați magazinul Lavinexclusive:

Claudia, cum ți-ai caracteriza afacerea în câteva cuvinte?

Genți, poșete și plicuri din piele și bumbac, niciodata din vinilin! Produsele mele sunt destinate celor ce iubesc handmade-ul și nu numai!

Care crezi că a fost “Rețeta succesului” în cazul tău?

Cert este că 85% din vânzările mele se datorează clientelor care se întorc dupa ce au cumpărat o geantă din magazinul meu. Nu știu dacă o pot numi chiar așa – rețeta succesului –  însa pentru mine, cel mai important element a fost mereu calitatea produselor.

Poza 3
De ce ai ales Breslo.ro ca să îți vinzi produsele? Simți că a fost o alegere bună?

Aici m-am simțit mereu ca într-o mare familie creativă. Breslo m-a ajutat enorm. M-am făcut cunoscută prin intermediul site-ului, am crescut prin sfaturile de pe Forum, prin experiențele povestite de ceilalți. Deja este de mult timp un job full-time pentru mine. Numai asta fac, poșete. Sper ca peste câțiva ani tot aici să fiu, îmi este tare dragă această ocupație!

Spune-ne un secret profesional, un lucru descoperit după toată această experiență

Munca! Daca nu pui suflet și pasiune când faci ceva, sigur nu iese bine. Am învățat că este esențial să respect întocmai dorințele clientului, să ascult cu atenție ce își doreste. Altfel, riști să te trezești că îți refuză produsul final în care ai investit atât de mult.

Poza 4

 

Cum ți s-a schimbat viața de când ai început să faci handmade?

Viața mea s-a schimbat în multe feluri, totul datorită oamenilor frumoși pe care i-am cunoscut. Sunt clientele mele cu care am ajuns să mă întalnesc și personal, nu doar virtual. Am închegat prietenii strânse, cu valori morale și spirituale cum nu am crezut vreodată că se poate întampla. M-am întalnit cu cliente din Anglia atunci cînd au venit în Romania, dar și cu fetele mele din Constanța ( așa le alint pe clientele mele – fetele mele ). Ele vin acasă la mine, răscolim prin piele, alegem modelele și punem țara la cale, totul la o ceașcă de cafea și la o mică bârfă despre modă, culori, tendințe.

Cum îți prezinți produsele?

Nu sunt foarte bună la descrieri. De obicei îmi prezint produsele scurt și la obiect, doar lucrurile esențiale. Las poza să vorbească în locul meu. Am un aparat profesional care face aproape singur toată treaba. E foarte important să ai imagini bune, în care produsul să se vadă clar. Altfel sunt șanse foarte mici să se vândă.

Poza 5

Dacă v-a plăcut ceea ce ați citit, iar gențile 100% handmade v-au făcut cu ochiul, vă invităm cu drag în magazinul Lavinexclusive.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns