Esti aici
Femeia.ro > Modă > Puloverele retro, preferatele actrițelor

Puloverele retro, preferatele actrițelor

pulover retro

Puloverul este una dintre cele mai sofisticate piese vestimentare, cu toate că nu asta îți vine în minte la prima vedere. Văzut pe umeraș, poate părea uneori banal, nelegat, cu texturi prea pline; o astfel de fotografie, însă, te face să îți schimbi rapid părerea.

Nu doar Sophia Loren a fost adesea surprinsă purtând pulovere, ci un foarte mare număr de actrițe ale “vechiului Hollywood”: Marilyn Monroe, Natalie Wood, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn. Puloverele, din diferite țesături, erau purtate indiferent de anotimp, obicei puțin întâlnit astăzi, când o astfel de piesă, fie ea și subțire, cu greu poate fi găsită pe rafturile magazinelor, vara.

Merită, însă, să ne întoarcem în timp și să redescoperim puloverul în variantele lui cele mai feminine, adică acele modele retro pe care le regăsim în ținutele multor actrițe din anii ‘50-’70. Iată despre ce este vorba și care sunt doamnele care ne-au inspirat.

Sophia și ale ei pulovere cu mâneci scurte

Ca și în fotografia de mai sus, Sophia Loren a fost văzută de multe ori purtând pulovere subțiri, încheiate în talie, care urmează întocmai linia siluetei și care, de cele mai multe ori, au mâneci scurte. În dungi sau cu imprimeuri geometrice, astfel de modele pot fi purtate în egală măsură cu fuste și pantaloni, toamna sau vara.

Stilul Audrey: puloverul cu guler rulat

Pe Audrey Hepburn o vedem în filme și fotografii în piese simple, într-o singură culoare, una dintre imaginile cunoscute înfățișând-o într-un pulover gri deschis, cu gulerul rulat, având mâinile ocupate cu andrele pentru tricotat. Pentru a recrea acest stil, ai nevoie de astfel de pulovere dama, în nuanțe naturale, pe care le poți combina cu pantalonii din stofă neagră, dar și cu jeanși.

Natalie Wood și puloverul galben

Ce-i drept, nu ne-au rămas prea multe imagini cu frumoasa actriță purtând pulovere, dar una singură este de ajuns, mai ales că bluza din fotografia cu pricina este de un galben care amintește de pânzele lui Van Gogh. Puloverele în nuanțe de galben aprins sunt ideale toamna, în combinație cu fustele în carouri, jeanși și pantaloni verzi sau bordo.

Maleta neagră à la Marilyn (sau Audrey)

Ambele au contribuit la consacrarea acestei piese aparent banale, pe care designerii nu încetează să o tot propună cu fiecare nouă colecție. Nu este greu de înțeles de ce: puține articole vestimentare de o asemenea simplitate pot obține un efect atât de spectaculos.

Fie că este confecționată din bumbac, cașmir sau dantelă, maleta este confortabilă și poate fi inclusă în nenumărate combinații, alături de pantaloni albi, ca în fotografia de mai sus, pantaloni din piele, fuste cloș sau creion. În același timp, un astfel de pulover se poate transforma în decorul perfect pentru un colier statement sau un batic fin, legat la baza gâtului.

Care este modelul tău preferat, din lista de mai sus, și cine crezi că ar mai putea fi o sursă de inspirație pentru ținutele retro style?

 

Surse foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns