Esti aici
Femeia.ro > Modă > Rochia de mireasă cu corset

Rochia de mireasă cu corset

Cine nu-și dorește o talie de viespe în ziua nunții? Evident, cine o are! Dar dacă, în ciuda [strădaniilor][1] făcute înainte de nuntă, n-ai reușit să-ți atingi întru-totul obiectivul, ești tentată să optezi pentru [rochia de mireasă cu corset][2]. Numai că rolul corsetului de mireasă nu este cel tradițional, de îngustare a [taliei][3] / remodelare, ci a căpătat o cu totul altă nuanță.

Deci, nu remodelează?

Nu fizic, sau cel puțin, nu așa ar trebui. Un corset prea strâmt, ales special astfel, pentru a subția silueta, nu avantajează pe nimeni: strânsoarea va fi evidentă, iar marginile corsetului ar întări ideea. Corsetul poate subția însă optic silueta, dacă fusta ar fi amplă, creând un contrast mare.

Tipuri de corsete

Trebuie să știi că poți alege dintre mai multe variante de corsete.

Cel mai frecvent este corsetul separat de fustă, avantajul său fiind că poate fi strâns și adaptat dacă dimensiunile sau [forma corpului][4] se modifică ușor, fără să afecteze în vreun fel aspectul rochiei la spate. În plus, acesta va putea fi purtat și după eveniment, asociat cu fuste ori pantaloni de altă culoare, accesorii, etc.

Un alt model de corset este cel integrat, cu fusta prinsă, însă are o dimensiune fixă și este întâlnit la rochiile tip [„sirenă”][5] sau cu fustă dreaptă/evazată. Rolul său este acela de a sublinia silueta, deci trebuie să fie chiar lejer pe corp.

Corsetul ascuns sau lenjeria modelatoare sunt varianta cea mai bună dacă îți dorești remodelarea taliei. Se poartă pe sub o rochie de mireasă croită pe corp sau ajustabilă și o ajută să se așeze frumos pe corp. Nu opta, totuși, pentru unul mult prea strâmt, chiar dacă ți se pare suportabil pe loc (va trebui să-l porți mai bine de 24 de ore)!

[1]: https://www.miresici.ro/articole/4-exercitii-simple-pentru-un-abdomen-plat
[2]: https://www.miresici.ro/articole/rochia-de-mireasa-cu-corset
[3]: https://www.miresici.ro/articole/cum-sa-ti-,,sculptezi-talia-pentru-nunta
[4]: https://www.miresici.ro/articole/alege-rochia-de-mireasa-in-functie-de-forma-corpului-tau
[5]: https://www.miresici.ro/articole/rochie-sirena-printesa-empire-sau-in-a-care-se-potriveste-siluetei-tale

Comments

comments

Lasă un răspuns