Esti aici
Femeia.ro > Modă > Secretul mersului pe tocuri

Secretul mersului pe tocuri

Secretul mersului pe tocuri – Mersul pe tocuri a fost întotdeauna o provocare pentru orice femeie. În timp ce unele au nevoie de ani întregi pentru a învăţa să îşi ţină echilibrul pe asemenea încălţări, altele nu ajung niciodată să reuşească să se împace cu asemenea pantofi înalţi. Foarte multe femei care obişnuiesc să poarte destul de des tocuri sunt afectate de dureri de spate şi probleme majorare la încheieturile picioarelor.

Afla care este secretul mersului pe tocuri şi soluţia să scapi de dureri de spate sau afecţiuni ale picioarelor.

O soluţie la problemele femeilor care sunt amatoare de pantofi cu toc pare să fie o postură corectă atunci când merg pe tocuri şi folosirea corectă (după un antrenament) a muşchilor picioarelor pentru a nu mai avea probleme. Dacă femeile nu învaţă să meargă corect pe tocuri riscă să dezvolte probleme grave cu coloana vertebrală, muşchii picioarelor şi gleznele.

Picioarele noastre acţionează precum amortizoare, aşa că dacă nu ştim să mergem cum trebuie ne vor durea.

Prima condiţie este controlarea posturii. Femeile care poartă tocuri au tendinţa de a merge cocoşate. Este recomandat să mergi dreaptă, cu umerii drepţi.

A doua condiţie este antrenamentul musculaturii picioarelor, prin genuflexiuni zilnice. Femeile care poartă tocuri sunt sfătuite să calce cu totata talpe, tendinţa fiind aceea de a păşii cu vârful. Corect este să pui în pământ tocul nu vârful piciorului.

O a treia condiţie este ca oasele bazinului şi umerii să balanseze in sens invers piciorului care păşeşte. Mişcarea trebuie să fie lină, fină, astfel încât să ajute corpul să-şi echilibreze centrul de greutate. Uşoara mişcare a umerilor, în ritm invres al paşimor este vitală pentru a scăpa de dureri de picioare.

Cel mai bine este să te priveşti în oglindă mergând. Trebuie să stai dreaptă şi să păşeşti cu tot corpul, nu doar cu vârful pantofului. Şi mai trebuie să o faci natural, cam şi degajat.

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns