Esti aici
Femeia.ro > Modă > Ținute ideale pentru nunți estivale

Ținute ideale pentru nunți estivale

În această vară se căsătorește prietena ta cea mai buna, verisorul tău și colega ta preferata de la job, cea cu care bei cafeaua în fiecare dimineață. Evident… ai primit invitații la toate aceste evenimente, pe care le-ai și acceptat. Ei bine, am putea spune că aceaste invitații vin la pachet și cu întrebarea firească “Cu ce ma imbrac?”. Sunt multe “batai de cap” legate de această întrebare, ele fiind incluse chiar și pentru cele mai pricepute femei în domeniul modei. Nu este deloc ușor să găsești ținuta ideală, cu atât mai mult dacă vei participa la o nuntă tematică. Când se onorează o astfel de invitație, intervine comparația cu ceilalți participanți, eticheta socială, dar și factori precum contextul, vârsta și silueta.

Înainte să intrăm în dezbaterea problemei legată de exercițiul stilistic, ar trebui menționat un aspect foarte important în jurul căruia să alegi outfit-ul corect. Inidiferent de tema ceremoniei, trebuie să alegi întotdeauna un look autentic, cel care vorbește despre tine. Acestea sunt ocaziile în care jonglezi cu regulile și tendințele modei în avantajul tău, astfel încăt să demonstrezi că îți respecți personalitatea vestimentară, propria ta expresie stilistică. Un lucru e cert, eleganța este codul de la care nu trebuie să te abați, în timp ce feminitatea este semnătura care desăvârsește alegerea facuta. Așa că ai mare grija cum te iscălești! Acum nu crede faptul ca eleganța stă într-o rochie clasică sau că feminitatea este redată de anumite elemente vestimentare. Toate aceste calități se găsesc în atitudinea ta și stii exact cum să le comunici vizual, deci… ținuta este o extensie firească a personalității tale.

ROCHIE VERSUS CONTEXT

Mariaj pe plajă, nuntă câmpenească, cockteil relaxat pe o terasă sau nuntă  la palat, acestea ar putea fi posibilele contexte în jurul cărora trebuie să alegi rochia care se încadrează perfect conceptului.

Daca nuntă se va desfasura la palat sau la un ballroom, atunci este momentul în care trebuie să duci eleganța la superlativ. Sunt ideale rochiile de nuntă cu lungime maxi, fluide, din voal, eventual translucid. Nu uita și de posibilele inserturi din dantelă paietata, artificii stilistice care aduc un plus de strălucire și rafinament. Nu uita de sex-appeal, acestă poate fi subliniat printr-un sliț adânc, un decolteu generos, de jocul grafic oferit de materialele cu transparente, umerii goi sau de piesele cu spatele gol. În cazul în care avangardismul este un element pe care îl stăpânești și te reprezintă, optează pentru rochiile cu materiale spectaculoase de tip statement, cu pene sau paiete.

Nu puține sunt nunțile care se desfașoră într-un cardu mai puțin formal, cum ar fi un cockteil relaxat, într-un cadru restrâns pe o teras. În acest context este bine să nu exagerezi cu eleganța, dar nici sa te relaxezi prea tare. Eleganta rămâne în continuare eticheta aferenta ținutei tale, însă aceasta ar trebui moderată cu echilibru și simț de răspundere.

Mizează pe rochii tip bodycon sau cloș. Sunt recomandate item-urile într-o singură culoare, cu pigment puternic sau pastelate, învăluite de un aer retro chic sau glam. Nu uita de accesorii! Acestea joacă un rol important, pot fi stylish sau statement, fiind modul tău unic prin care iti personalizezi ținuta.

Nunțile în aer liber/gradină (la cort) au început să fie din ce in ce mai populare, și pe bună dreptate, au un aer aparte, la propiu și la figurat. Poți tăia de pe lista tocurile înalte dar nici nu îndrăzni să îți iei slapii de plajă. Mai poți tăia de pe lista și bijuteriile care sunt mult prea evidente, mizează pe accesorii fine.

Machiajul trebuie să fie natural, îți poți imagina cum ai arăta extrem de machiată într-un cadru natural? Rochiile Missgrey cele mai potrivite sunt cele care se pozitionează între stilul casual și elegant, din materiale simple, uni sau cu printuri florale.

 

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: missgrey.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns