Esti aici
Femeia.ro > Modă > Tot ce trebuie să știi despre pantofii cu toc

Tot ce trebuie să știi despre pantofii cu toc

pantofi toc

Pantofii cu toc au devenit un accesoriu indispensabil din garderoba femeii moderne. Suplețea formei piciorului, încrederea în sine câștigată și satisfacția achiziționării unei perechi noi, acestea sunt motivele principale pentru care sexul frumos este îndrăgostit de pantofii înalți. În rândurile de mai jos vei afla tot ce trebuie să știi despre pantofii cu toc, iar unele informații te vor surprinde!

Când probezi pantofii cu toc?

Există un moment perfect pentru achiziționarea unei noi perechi de pantofi cu toc: seara, după o zi întreagă de activitate. Motivul nu e chiar surprinzător. Picioarele se umflă ușor, iar încălțămintea ideală trebuie să acomodeze acestei schimbări. În caz contrar, intervine oboseala piciorului și durerea începe să se facă simțită. Tocmai din acest motiv este cel mai indicat să mergi la shopping pentru pantofi cu toc în timpul serii! Astfel, te asiguri că perechea pe care o aduci acasă se potrivește, cu adevărat, picioarelor tale.

Cât de des poți purta pantofii cu toc?

Mersul în pantofi cu tocuri înalte este o adevărată activitate fizică pentru corpul tău! Iată de ce, chiar și pentru cele care nu întâmpină dificultăți în menținerea posturii corecte atunci când poartă pantofi înalți, recomandările sunt:

 • Pantofii cu toc trebuie purtați în alternanță cu încălțămintea cu talpă joasă, comodă.
 • Nu depăși 8-10 ore de purtat pantofi cu toc înalt, fără platformă.
 • Pentru zilele super lungi, ia la tine o pereche de balerini și fă schimb atunci când picioarele tale au nevoie de o pauză.

Tipurile de pantofi cu toc

Lumea modei a cernut, de-a lungul timpului, câteva modele de pantofi cu toc consacrate drept obiecte cult. Mai exact, designerii au stabilit opt categorii din acest tip de încălțăminte, din care derivă toate modelele existente.

În funcție de toc

 

 • Pantofii stiletto – cu toc lung și subțire, fără platformă în partea din față;
 • Pantofii pumps – cu toc lung și subțire, dar și cu platformă;
 • Pantofii cu toc kitten – cu toc scurt și subțire;
 • Pantofii cu toc bloc – cu toc scurt, dar gros, pe toată suprafața călcâiului;
 • Pantofii clogs – cu toc mediu și gros, din lemn.

 

În funcție de decupaj

 

 • Pantofii d’Orsay – sunt decupați în interior, pentru a expune curbura labei piciorului;
 • Pantofii mule – călcâiul este decupat în totalitate;
 • Pantofii slingback – au doar o baretă în partea din spate a călcâiului.

 

Înălțimea tocului este crucială pentru oase sănătoase

Fiecare 2.5 centimetri de înălțime din tocul pantofului adaugă aproximativ 25% din greutatea corpului, ca presiune suplimentară, pe partea din față a tălpilor. Asta înseamnă că dacă porți o pereche de pantofi cu tocuri de 10cm, îți susții întreaga greutate corporală în degetele de la picioare și pe oasele metatarsiene. De aceea sunt recomandați pantofii cu platformă în partea din față. Aceasta preia o parte din înălțimea tocului și, astfel, scade presiunea exercitată asupra osaturii. În plus, ușurează mersul și promovează rularea sănătoasă a piciorului la contactul cu solul.

Știai că…?

 • Istoria tocurilor în Europa începe undeva în secolul XVII, iar primii care au purtat pantofi cu toc au fost bărbații?
 • Jimmy Choo a creat prima sa pereche de pantofi cu toc la doar 11 ani, în atelierul de cizmărie al tatălui său?
 • Faimoasa talpă roșie a pantofilor Louboutin își are originea în gestul feminin de lăcuire a unghiilor cu ojă roșie?
 • Cea mai scumpă pereche de pantofi cu toc are un preț de 17 milioane de dolari și este creația designerului Jada Dubai, în colaborare cu bijutierii de la Passion Jewelers?
 • Cea mai înaltă pereche de pantofi cu toc măsoară 40,64 cm și putea fi cumpărată doar de pe internet, de pe site-ul brandului LadyBWear?

Industria modei a ridicat perechea de pantofi cu toc la rangul de vedetă internațională, iar noi nu putem decât să ne bucurăm pentru asta!

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns