Esti aici
Femeia.ro > Necunoscuta > Preparate sanatoase si delicioase cu cartofi

Preparate sanatoase si delicioase cu cartofi

Regula de baza pentru a consuma cartofi este sa eviti sa-i combini cu carne. Poti sta perfect alaturi de peste si trebuie sa reprezinte alimentul principal, de baza al unei mese, fiind cea mai buna alegere pentru cina, daca sunt preparati corect. Iata cateva idei pentru cele mai bune preparate sanatoase si delicioase cu cartofi.

Fieri sau copti, simplic sau in combinatii care sa valorifice la maximum nutrientii, cartofii sunt o leguma sanatoasa atata vreme cat sunt corect preparati.

Cartofi cu masline. O reteta vegetariana delicioasa, unde cartofii pun in evidenta savoarea maslinelor. Ai nevoie de patru cartofi rosii, 100 de grame de masline verzi, 50 de grame de masline negre (fara samburi), o legatura de marar, cateva fire de tarhon, o ceapa rosie, doua linguri cu ulei de masline, sucul de la jumatate de lamaie, sare, piper.

Spala cartofii, taie-i in bucati, si fierbe-i in apa cu putina sare. Toaca marunt ceapa si adauga maslinele tocate si ele marunt. Cand cartofii sunt fierti scurge apa si pune-i intr-un vas. Pune sare, piper si ulei, cat sunt inca foarte calzi, pentru ca uleiul sa intre in cartofi. Adauga, dupa ce s-au racorit, ceapa, maslinele si verdeata tocata foarte marunt. Salata trebuie sa stea la temperatura camerei o ora inainte de a fi servita, pentru ca aroma si gustul sa se combine. Inainte sa servesti stropeste salata cu suc proaspat de lamaie.

Cartofii cu migdale. O reteta sanatosa si o sursa excelenta de calciu pentru cei care tin o dieta vegetariana. Ai nevoie de o radacina de hrean, doua cepe rosii, 100 de grame de masline negre, fara samburi, patru cartofi, cateva fire de patrunjel si menta proaspata, o legatura mica de patrunjel si 100 de grame de fulgi de migdale dulci, sare, piper, patru linguri cu ulei, doua de otet basamic.

Curata cartofii, taie-i in bucati mari si pune-i la fiert in apa cu sare, la foc mic, in oala cu capac. Toaca marunt ceapa, adauga un praf de sare si amesteca. Adauga maslinele si toate verdeturile tocate marunt. Curata si rade prin razatoarea fina radacina de hrean. Amesteca bine hreanul cu ulei si otet basamic. Subtiaza amestecul cu o putina apa, adauga sare si piper.

Scurge cartofii fierti foarte bine de apa. Pune-i intr-un vas si cat sunt inca foarte fierbinti rastoarna sosul de hrean peste cartofi. Amesteca usor, astfel ca sosul sa intre in cartofi, iar acestia sa nu se sfarame. Cand sosul a intrat in cartofi, adauga amestecul cu ceapa, verdeturi si masline. Amesteca. Serveste salata calda, dupa ce ai pus deasupra toti fulgii de migdale.

Sursa foto: pixabay.com


Lasă un răspuns

Sus