Esti aici
Femeia.ro > GHID TV > Interviu cu Adrian Enache, un artist spontan și plin de viață

Interviu cu Adrian Enache, un artist spontan și plin de viață

Adrian Enache

Adrian Enache se caracterizează drept un „tip surprinzător” și să recunoaștem, chiar așa este. Știe să dea viață și energie ori de câte ori moderează sau prezintă o emisiune, așa cum se întâmplă și acum, cu emisiunea Start Show, unde, împreună cu Diana Matei, fac publicului, duminica mai veselă. Așadar, pe Național TV, în fiecare duminică, de la ora 13:00, Adrian Enache și Diana Matei, alături de taraful Cleante, HC Dance și cele mai bune voci ale României fac echipă și aduc muzica live într-un show inedit!

Ce aduce nou, pentru tine dar și pentru public, emisiunea Start Show, de la Național TV?

Fiecare zi poate aduce ceva nou pentru mine, deoarece sunt un tip surprinzător. De mic am fost sclavul necunoscutului. Nu știu niciodată la ce să mă aștept. Uite, de exemplu, când am acceptat să joc în filmul de lungmetraj Somnambulii, eram pregătit să primesc un scenariu. Dar regizorul Radu Jude m-a surprins spunându-mi că nu am nevoie de așa ceva. M-a văzut că nu citesc de pe prompter la emisiuni, așa că tot ce trebuia să fac era să vin la filmări și să improvizez. Și a completat cu „Ce-mi place rămâne, ce nu, scot”. O să vedeți anul viitor, când se va difuza, cum m-am descurcat. Eu zic că bine!

Așa că și în Start Show fac multe chestii la care nimeni nu se așteaptă. Nici invitații, nici echipa de producție… nici măcar eu! Dar sunt spontan și mă descurc în orice situație. Iar ceilalți, vor nu vor, trebuie să țină pasul cu mine. Așa că telespectatorii se vor distra de minune, urmărindu-ne. Vor avea parte de muzică live, de provocări muzicale, de duete inedite și de multă distracție și voie bună.

Cum e dialogul, în culise, cu Diana Matei și cum vă pasați replicile, în show?

Diana a venit pe un teren pe care eu deja mă poziționasem, prezentând alături de Corina Chiriac. Așa că, la început, a învățat de la mine. Avea oricum idee despre ce e vorba, deoarece venise de multe ori în emisiune, în calitate de invitat. În primele ediții a fost un pic temătoare, după care a început să aibă încredere în ea și în ce poate și am început să ne mulăm perfect unul pe celălalt. Acum ne înțelegem din priviri. Am ajuns să fim un cuplu de prezentatori destul de sudat, într-un timp relativ scurt, și toată lumea ne spune că dăm foarte bine pe sticlă, împreună. Și ne perfecționăm pe zi ce trece. Fiecare oră de filmare ne consolidează relația de scenă din ce în ce mai mult. Și oamenii simt asta și apreciază!

Ce invitați speciali te-au impresionat sau te-au pus în încurcătură în emisiune?

Eu sunt un fericit că nu prea pot fi pus în încurcătură. Am replică pentru orice. Dar m-au impresionat multe lucruri. De exemplu, am fost plăcut surprins să văd că valul tânăr acceptă cu drag să vină la noi în emisiune. I-am avut alături pe Amna, pe Liviu ­Teodorescu, pe Connect R. Au adus un suflu nou emisiunii și asta mă face fericit.

Dar la fel de impresionat sunt atunci când în platou ajung legendele. Îmi amintesc de ediția în care i-am avut alături pe cei de la Iris. Am crescut cu muzica lor așa că emoțiile au fost duble atunci când au intrat în platou. Dar m-am redresat rapid și mi-a venit ideea să le fac o surpriză. Să le cânt rock… rockerilor tinereții mele. Ajutat de talentatul taraf Cleante, am interpretat piesa Thunderstruck de la AC/DC, spre uimirea, dar și amuzamentul lui Cristi Minculescu. Nu cred că se aștepta la așa ceva. Pentru că la noi în emisiune, în orice moment poți fi luat prin surprindere.

Ai prezentat evenimente, ai participat la ­show-uri, concursuri… mereu tu, mereu altul. E greu cu reinventarea, cu ritmul impus de televiziune, de online?

Nu. Îmi plac provocările. Acum puțin timp am avut parte și de prima mea experiență on­line. Am fost invitat de Pepe în studioul pe care și l-a amenajat acasă și de unde transmite concerte, duminică de duminică, alături de un invitat. M-am simțit extraordinar. Pepe a ajuns la un nivel foarte ridicat pe partea asta cu online-ul. Emite din luna martie și a ajuns la sute de mii de privitori. Nu am crezut că mă pot simți atât de bine, fiind despărțit de public. Dar a fost o experiență minunată. Eram priviți de oameni din toată lumea și am încercat, pe cât posibil, să cântăm ce ni se cerea. Am interpretat, împreună cu Pepe, piese ca Dragoste la prima vedere, Copacul, O singură noapte. Publicul de dincolo de ecran a fost extraordinar. Iar Pepe, o gazdă primitoare.

Așa că primele ore de online din viața mea au fost incredibil de frumoase. Asta nu înseamnă că nu aștept cu nerăbdare să se termine totul și să fiu iar alături de oameni, să le simt emoția și să mă umplu de acea energie pe care numai ei știu să ți-o ofere cu adevărat. Deci nu e greu nici cu reinventarea, nici cu ritmul impus de proiectele în care mă implic. Și asta pentru că sunt un om activ și tot ce fac, fac cu pasiune. De aici îmi vine și puterea de a face orice, oricând!

Pentru o parte din public, tu ești interpretul Adrian Enache. Cu ce ai înlocuit concertele, scena?

Din fericire pentru mine, această perioadă nu m-a afectat extrem de tare la acest capitol. Nu am avut volumul din anii trecuți, dar am rămas cu multe proiecte în derulare, plus că au apărut altele noi. Cu Teatrul „Constantin Tănase” ne-am mutat activitatea în online. Dar mi-au rămas concertele de la mare, am lansat o piesă, o nouă versiune a celebrei melodii a lui Florian Pittiș: Sfârșitul nu-i aici (incredibil de potrivită pentru vremurile pe care le trăim). Am jurizat și prima ediție a Festivalului Internațional pentru Copii Good Vibes. Reclamele merg în continuare, iar în această vară am avut, la Grădina de vară ­Herăstrău, spectacolul Cu mască sau fără mască – oamenii vor să zâmbească. Am jucat și în filmul de lungmetraj despre care v-am povestit.

Consideri că mediul online salvează, într-un fel, relația ta cu publicul?

Cred că da, pentru că rămâi în atenția lor. Nu eram de acord cu online-ul. Credeam că atât timp cât nu ai o relație cu publicul, nu-i simți privirea, este imposibil să dai tot ce ai mai bun. Dar prezența în studioul lui Pepe mi-a schimbat percepția. Era o atmosferă caldă, noi ne comportam firesc, aveam chef de cântat, iar publicul, deși aflat dincolo de un monitor, transmitea multă bucurie și energie pozitivă.

Cât din timpul tău este job, cât îl rezervi familiei?

Procentajul este undeva la 75% job, 25% familie. Dar să nu uităm că, uneori, petrecem timp împreună și atunci când muncim. Cu Diana mă văd și pe scenă, atunci când avem câte o cântare sau la diferite evenimente. Deci se mai echilibrează un pic balanța.

Cum te implici în viața copiilor tăi acum, când Diana are 23 de ani și lucrează la radio?

Am avut noroc ca cei doi copii ai mei să mă moștenească. David este pe zona filmului, iar Diana pe muzică și televiziune. Acum sunt mari. Îi las să-și urmeze drumul și mă implic doar atunci când mi se cere ajutor sau simt că este necesar. ­Diana prezintă o emisiune la radio, alături de Denis ­Ciulinaru. Se numește România vorbește la Național FM. Iar de curând am aflat că vom prezenta împreună revelionul Național TV. Nu vă dezvălui prea multe, dar va fi un revelion de excepție. La cârma lui vor fi două cupluri de prezentatori: eu cu Diana Matei și fiica mea alături de colegul ei de la radio. Cred că o să iasă ceva extraordinar și o să ne distrăm de minune!

Cum te distrezi acum, cum comunici cu prietenii?

Totul este la fel! Nu s-a schimbat nimic. Ies în continuare cu prietenii, ne vedem la o bere, povestim și ne simțim bine. Joc fotbal, fac sport, nu stau acasă mai mult ca de obicei.

Pandemia ți-a afectat viața, vacanțele, lumea interioară?

Nu este pandemie, ci epidemie! Partea cu spălatul pe ­mâini, dezinfectatul și alte metode de protecție nu le asociez cu acest virus. Nu trebuia să vină el în viața noastră ca să am grijă de sănătatea mea. Mereu am fost foarte atent la acest capitol și pe mine familia m-a învățat să mă spăl pe mâini și să păstrez totul curat în jurul meu. Nu mă pot plânge că viața mi-a fost afectată sesizabil. Au existat mici schimbări, dar nimic care să mă facă să mă îngijorez. Doar aștept să se termine și lumea să revină la acel normal de care ne este atât de dor.

Ce vise mai „ai” în buzunarul „de la piept”?

Să țină emisiunea Start Show măcar 12 ani. Mai exact, cât a ținut emisiunea Corinei Chiriac la Național TV. De fapt, m-am gândit mai bine. Hai să țină 15 ani ca să bat recordul. Îmi doresc și să joc într-un film cu George Clooney și să mai cânt o dată cu Tom Jones. În rest, să fim sănătoși și să se termine mai repede mascaradele și manipulările din prezent, să fie lumea liniștită și să ne vedem de viețile noastre. Tot stresul adus de acest virus nu face decât să ne scadă sistemul imunitar și să ne bage în depresii. Și aici vorbesc de oameni, în general. Nu de mine! Eu știu să-mi protejez mintea și corpul și să îmi creez un univers al meu, în care să trăiesc în pace și armonie.

 

 

Interviu preluat din nr. 6/2020 al Practic Ghid TV.

Interviu realizat de Ivana Iancu

Foto: Național TV

Comments

comments

Lasă un răspuns