Esti aici
Femeia.ro > GHID TV > Interviu cu Pavel Bartoș, un actor serios și talentat

Interviu cu Pavel Bartoș, un actor serios și talentat

Pavel Bartos

De 1 decembrie aniversăm Ziua Naţională a României. Data marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat Unirea Transilvaniei, Crișanei și Maramureșului cu România, în 1918.

Și în ziua aceasta frumoasă, care ne amintește cine suntem, acum 25 de ani s-a născut Pro TV. Acest post a schimbat fața televiziunii din România, iar oamenii care l-au construit merită felicitați. S-a vorbit despre generația Pro TV, stilul Pro TV, vedete ca la Pro TV. Actorul Pavel Bartoș este unul dintre „Oamenii Măriei Sale, Pro TV!” Talentat, serios, muncitor… dar șansa lui a fost să lucreze aici și vocea lui a devenit „semnalul” pentru celebrul show „Vocea României”. 

Acum 25 de ani te uitai la Pro TV. Aveai emisiuni, vedete preferate?

Da, sigur că mă uitam. Când a apărut Pro TV, am simțit că Occidentul a ajuns în casa mea. Văzând o astfel de televiziune, îmi doream să fie și țara așa. Eram fan „Bună dimineața, România”, iar în acea perioadă eram student și ne uitam pe rând la televizor, să putem câștiga un premiu a doua zi.

Apoi am fost fan „Știi și câștigi”, emisiunea lui Mihai Călin. Și, bineînțeles, din prima clipă, am fost fan Andreea Esca!

Ce însemna atunci să fii „generația PRO”?

O generație care îndrăznește și își dorește, are curajul chiar să facă – ăsta este sensul generației PRO, să-și ia în mână destinul și să nu aștepte de la alții.

Dar vedetă PRO TV?

Eu fug de această titulatură, dar când eram student și vedeam toate vedetele PRO din acea vreme, aveam un sentiment aparte: era ceva ce îți doreai, ceva cool. În vremea aia, te luptai și pentru o căciuliță PRO, dacă aveai un obiect de la ei, erai cel mai tare (dacă purtai un fes, era ca și cum aparțineai grupului PRO).

Iar a fi vedetă PRO cred că era dorința fiecărui om care intră în televiziune și nu numai. A fi vedetă Pro TV era echivalent cu visul american, la acel moment.

Biografia ta s-a suprapus cu sărbătorile PRO, de ceva vreme. Ce s-a întâmplat, în acest răstimp, în viața ta?

Sunt mândru posesor a aproape 20 de ani de Pro TV în diversele forme: Acasă TV și apoi Pro TV. Și mă bucur, cumva, că am avut un drum firesc în această televiziune, nu mi s-a ivit din prima o emisiune mare. Am jucat în seriale pe care le-am iubit și unde am fost alături de marii actori ai României, ceea ce este o mare împlinire. S-au creat adevărate prietenii în timpul acelor seriale, iar după, într-un mod firesc, dar și pentru că au fost producători care au văzut dorința mea și puterea de muncă, au venit marile ­show‑­uri – ­Românii au talent și Vocea României, care m-au împlinit în ale Pro TV-ului și nu numai.

Evoluția în Pro TV este și o evoluție umană, am intrat burlac și acum sunt mândru tătic a trei fetițe. Să dea Dumnezeu să ies bunic din Pro TV!

Ai prezentat show-uri, ai fost invitat în emisiuni… Cu ce se deosebește „Vocea României” de celelalte show-uri?

„Vocea României” mi se pare că adună cei mai talentați oameni din această nișă și le dă șansa să evolueze, pe parcursul acelor săptămâni cu ai noștri antrenori, iar noi, telespectatorii sau cei implicați, să și vedem acest lucru. Cred că asta este senzațional, să te bucuri și să vezi cum un om evoluează, de cele mai multe ori în bine. Dar este o șansă extraordinară pentru cei din industrie, iar întoarcerea scaunelor mi se pare una dintre cele mai tari găselnițe din istoria emisiunilor de televiziune.

Îți amintești prima ediție? Cum a început povestea „Vocii”?

Îmi amintesc că terminasem de pregătit sezonul 1 Românii au talent, care a avut o amploare pe care noi nici nu am realizat-o. Producătoarea de atunci avea deja planurile pentru Vocea României. Și pentru că a mers bine rețeta cu mine și Smiley la Românii au talent, ne-a adus și în acest show, a fost ceva firesc și o mare bucurie pentru noi să putem face încă o emisiune.

Abia în timpul filmărilor am înțeles ce format major va fi deoarece nu eram conștienți. Noi ne-am aruncat cu capul înainte pentru că aveam mare încredere în producător. Timpul și istoria ne-au arătat ce bine am făcut.

Ai fost la casting? Ai avut oarece concurență ca prezentator?

Nu am fost la casting pentru că producătorul de atunci te testa pe termen mai lung. Castingul, să îi spunem așa, a fost să prezint diverse evenimente, să particip la Dansez pentru tine… și producătoarea a văzut potențialul pe parcursul acelor doi ani. Oferta a venit ca un lucru firesc, în urma acestor experiențe. Cred că acesta a fost marele meu noroc, că a știut să mă cunoască pe parcursul timpului.

Care sunt vocile care te-au impresionat la acest show chiar dacă nu au câștigat?

Feli Donose, Silviu Pașca, Tobi Ibitoye, Liviu ­Teodorescu, ­Dalma Kovacs, ­Seredinschi, Andi Țolea, surorile ­Hojda, Alma Boiangiu, Dora ­Gaitanovici și ar mai fi mulți, dar de ei îmi amintesc la o primă strigare pentru că m-au impresionat foarte tare.

Ce oameni, ce pasiuni, ce lucruri inedite ai descoperit și în show-ul „Românii au talent”?

În primul rând, am descoperit foarte multe caractere, atât printre jurați, cât și printre concurenți. De-a lungul emisiunii, am descoperit că fără o echipă extraordinară nu poți face nimic și vreau să le mulțumesc tuturor celor cu care m-am intersectat de-a lungul acestor ani. Dacă echipa e bună, tu ai relaxarea în fața camerelor.

Apoi, am avut revelația unei prietenii extraordinare în persoana lui Smiley, prietenii adevărate și sincere cu toți jurații și faptul că ni s-a permis ca Românii au talent să fie locul nostru de joacă și este atât de bine! De aceea, an de an, abia așteptam să reîncepem filmarea pentru a ne juca și bucura alături de cei de acasă.

1 Decembrie este o dată importantă pentru români și România. Cum percepeai în copilărie acest eveniment? Dar în prezent?

În copilărie nu prea am avut sentimentul de mare sărbătoare pentru că era un eveniment lăsat la „și altele”. Dar eu fiind fan al istoriei, pentru mine chiar însemna ceva, pentru că este poate cea mai importantă dată în istoria românilor. M-am bucurat că după Revoluție a devenit Ziua Națională, iar cu timpul, cu atât mai mult s-a amplificat semnificația acestei zile. Acum mă bucur de două ori în această zi pentru că, fără ipocrizie, chiar sunt un patriot, în sensul bun al cuvântului. Și, în general, ar fi bine să ne iubim un pic mai mult pe noi și această țară.

Câte lucruri funny, dar și speciale ai trăit în studiouri? Ce îți amintești acum?

Sunt mii de situații, dar o să spun una singură. În Pro TV, de 1 Decembrie se simțea sentimentul de mare familie, ceea ce în acest an nu vom putea face, din păcate. Cumva atunci realizam și ne reuneam, din emisiuni, echipe și ne bucuram cu drag. Suntem mândri că aparținem acestui brand și, în plus, sărbătorim ziua națională a României.

Mă bucur că am mii de astfel de amintiri și sper să mai adun câteva mii pe mai departe.

Ce simți că a schimbat în tine spiritul PRO?

Spiritul PRO m-a făcut să îndrăznesc, să am curaj să pot să-mi îndeplinesc niște lucruri și să fiu foarte responsabil. Dar, în primul rând, m-a lăsat să îndrăznesc și să pornesc în aventuri! Mi-a dat curajul să fac lucruri mari și bucuria realizării acestor lucruri mari, mi-a dat încredere în mine.

Cum e atmosfera la voi, în studiouri, în zi de sărbătoare?

Așa cum îți povesteam, este starea de bucurie, de mândrie de a fi cu toții, de a sărbători ceea ce am reușit să facem de-a lungul anului.

Teatrul… e departe?

Teatrul nu este departe. Cu atât mai mult că este închis, mi-e dor foarte tare de el, de colegi, de parteneri. Știu că va veni ziua când vom reintra în sălile de teatru. Până atunci ne bucurăm de el sub alte forme: în aer liber sau online. Eu cred foarte mult în interacțiune, așa că abia aștept să revenim.

Teatrul e aici, e în sufletul meu.

Ce viitor are televiziunea?

Cred că, ușor-ușor, televiziunea se va muta online, nu va dispărea. Omul va dori să vadă anumite lucruri când are el timp sau vrea să se uite, indiferent de zi și oră. Dar e clar că și televiziunea va fi la un click distanță de public.

Ce proiecte, ce planuri, ce vise Pro ne mai așteaptă?

Ne așteaptă să redescoperim Vocea, un format pe care-l iubesc și care este atât de iubit de telespectatori. Apoi să ne realizăm proiectele personale: filmul meu de lungmetraj, spectacolul meu one man show și să revenim la teatru, practic, toate sunt Pro!

Spune-le ceva românilor care iubesc Pro TV-ul și sunt fani „Vocea României”.

Să nu-și piardă speranța. Revenim în forță și ne bucurăm că sunt atât de aproape de noi. I-am simțit în toată această perioadă că-și doresc Vocea României și că vor să se uite la Pro TV! Le mulțumim, înseamnă că ne facem treaba bine!

 

Interviu preluat din nr. 5/2020 al Practic Ghid TV.

Interviu realizat de Ivana Iancu

Foto: PRO TV

 

Comments

comments

Lasă un răspuns