Esti aici
Femeia.ro > Promo > 10 lucruri interesante despre buzele tale

10 lucruri interesante despre buzele tale

Când vine vorba de buzele noastre, ştim că ne place să încercăm diferite creioane şi rujuri pentru buze, creme şi luciuri de buze. Dar ce altceva ar trebui să mai ştim despre buze?

Să avem grijă de buzele noastre este atât de important, încât informaţia privind ce trebuie sau nu să faci este esenţială. Mai jos te pun la curent cu cele 10 lucruri pe care nimeni nu ţi le spune despre buzele tale, dar pe care ar trebui să le cunoşti.

1.Sunt mai sensibile decât crezi. Buzele nu au parte de aceeaşi protecţie de care are parte restul pielii noastre, pentru că nu conţin ulei şi nu au glande sudoripare, cu toatea acestea fiind expuse constant la alimente ce pot irita.

2. Exfoliază-le.  Este necesar să-ţi exfoliezi buzele pentru a le păstra sănătoase şi delicate.

3. Masează-le. Masarea buzelor va mări fluxul de sânge direcţionat către ele tale, făcându-le mai roşii.

4. Hidratează-le. Caută un produs care conţine ceară de albine sau ulei de parafină. Acestea asigură hidratarea buzelor fără a se evapora prea repede.

5. Nu-ţi linge buzele. Lingându-ţi buzele, s-ar putea să ai senzaţia că le hidratezi, dar saliva, de fapt, îţi va usca buzele.

6. Poţi folosi şi un factor de protecţie solară. Când foloseşti un factor de protecţie solară, nu uita de buze. Fiind atât de sensibilie, factorul de protecţie solară este necesar în protejarea lor. Chiar şi iarna.

7. Fereşte-te de pasta de dinţi. În timp ce speli pe dinţi  încearcă să nu laşi prea multă pastă de dinţi să ajungă pe buzele tale. Multe paste de dinţi conţin lauril sulfat de sodiu care usucă buzele.

8. Odată cu vârsta, buzele ţi se vor subţia. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, buzele tale vor produce mai puţin din colagenul care oferă formă buzelor tale.

9. Şi buzele tale au nevoie de exerciţiu fizic. Nu trebuie să te supui operaţiilor estetice pentru a avea buze mai pline. La fel cum toţi muşchii tăi se măresc în urma exerciţiului fizic, buzele pot face acelaşi lucru.

10. Buzele uscate se pot datora unor cauze serioase. De cele mai multe ori, buzele noastre sunt uscate pentru că duc lipsă de umiditate. În orice caz, buzele crăpate pot fi simptomul unei probleme mai mari de sănătate- fii atentă!

Comments

comments

Lasă un răspuns