Esti aici
Femeia.ro > Promo > 10 lucruri pe care ar trebui sa le stie o viitoare mama

10 lucruri pe care ar trebui sa le stie o viitoare mama

Nu te compara cu alţii. Eşti cea mai bună mamă pentru copilul tău.

Nu judeca alţi părinţi. Sunt la fel de dezorientaţi ca tine (sau cum vei fi).

Filmează-ţi copilul. Fotografiile sunt excelente, dar un aparat video surprinde mai bine momentele unice din viaţa copilului tău.

Lasă-l să se murdărească, nu-i interzice activităţi pe motiv că se murdăreşte. Lasă-l să mănânce de unul singur, chiar îşi întinde mâncarea până la urechi. Până la urmă, îi poţi face baie imediat, nu?

Citeşte şi 5 sugestii pentru mame cu carieră

Ai nevoie de momente în care să-ţi reîncarci bateriile. Nu eşti egoistă dacă te gândeşti şi la tine.

Faptul că nu-ţi alăptezi copilul, nu înseamnă că nu eşti o mamă bună, chiar dacă apropiaţii te fac să te simţi aşa. Dacă nu poţi alăpta sau trebuie să încetezi/ să opreşti alăptarea există alternative prin care copilul tău este bine hrănit şi nu mai puţin iubit de tine.

Fă-ţi timp pentru duş în fiec

Este în regulă să recunoşti că nu e întotdeauna amuzant să fii mamă, că eşti epuizată, că-l invidiezi pe soţul tău că iese în oraş  în timp ce tu cureţi năsucul bebeluşului, îi faci baie, îi schimbi scutecele etc. Ai şi tu nevoie de variaţie din când în când!

Citeşte şi Când e momentul să ai un copil

Încearcă să nu iei lucrurile prea în serios. Dacă puiul tău nu a mâncat o legumă, dacă aţi sărit peste o băiţă, a adormit seara în hăinuţele pe care le poartă în timpul zilei nu înseamnă că eşti o mamă nepricepută.

Este o perioadă definită definit de extreme: fericire extremă, frustrare extremă, dragoste şi vinovăţie extremă. Învaţă să le accepţi, să respiri adânc şi să treci peste ele şi să găseşti fericirea în fiecare zi.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns