Esti aici
Femeia.ro > Promo > 13 sfaturi pentru fratele cel mare

13 sfaturi pentru fratele cel mare

Tocmai de aceea acesta va trebui pregatit din timp pentru primirea si convietuirea cu noul membru al familiei. Iata, mami, ce ai de facut!

In timpul sarcinii
1.    Lasa-l sa participe la asteptarea celui mic, dar fara a-l incuraja sa se entuziasmeze prea tare si fara a-i promite ca se va juca cu bebelusul, caci va trece mult timp pana ce acest lucru va fi posibil.
2.    Ajuta-l sa-si faca noi prieteni si sa se bucure de anturajul de la scoala, gradinita.
3.    Daca ai vreo prietena care a nascut de curand, fa-i o vizita, pentru ca el sa vada un nou-nascut. Nu te bucura prea tare in jurul micutului, s-ar putea ca viitorul frate mai mare sa dezvolte sentimente negative!
4.    Faceti o lista cu nume de copii si alegeti impreuna numele viitorului copil.

La nastere
5.    Lasa-l in grija unei persoane de incredere, cu care primul tau nascut este obisnuit si o place. Spune-i din timp unde vei pleca si mai ales de ce.
6.    Daca vei ramane in spital mai mult decat este prevazut, ai grija sa fie inconjutat de persoane care-l iubesc si ca-si respecta programul sau zilnic de viata.
7.    Intoarsa acasa, lasa-l pe bebe si-n bratele lui tati, pentru ca ale tale sa fie libere si pentru copilul mai mare.
8.    Petreceti mai multe momente voi patru, pentru a va acomoda cu totii cu noua formula a familiei.

Viata in patru
9.    Fratele mai mare poate avea schimbari comportamentale, voind sa-ti atraga atentia comportandu-se ca un bebelus: va lua suzeta in gura, va bea lapte din biberon si va plange ca un bebe. E normal sa faca asa si tu nu trebuie sa-l certi pentru asta! Explica-i ca si el a fost atat de micut si ca tu i-ai purtat aceeasi grija de care are parte acum mezinul.
10.    Organizeaza o mica petrecere si lasa-l pe fratele cel mare sa-si prezinte invitatilor fratiorul sau surioara.
11.    Include-l in etapele rutinei zilnice care au legatura cu bebe: sa te ajute la baita, la schimbatul hainutelor, sa-i citeasca povestea de seara, sa te insoteasca la plimbarile cu caruciorul.
12.    Fa in asa fel incat bunicii si prietenii sa nu acorde o atentie excesiva noului venit pe lume. Fratii trebuie tratati si alintati in mod egal, chiar daca exista o diferenta de varsta intre ei!
13.    Nu schimba nimic in rutina vietii fratelui mai mare: el trebuie sa mearga in toate locurile in care e invitat, sa aiba camera lui, pentru a nu fi trezit de bebe noaptea, sa mearga la spatiile de joaca la fel de mult ca si pana acum. De tine si de tati depinde echilibrul si inflorirea iubirii intre cei doi fratiori.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns