Esti aici
Femeia.ro > Promo > 3 greseli pe care le fac proaspetele mame la volan

3 greseli pe care le fac proaspetele mame la volan

O proaspata mama conduce foarte obosita

Intr-un studiu realizat de National Sleep Foundation s-a observat ca o proaspata mamica doarme neintrerupt, in medie 5 ore si 20 de minute. Acest interval reprezinta cu o ora si jumatate mai putin decat un sofer de tir, media acestuia de somn pe noapte fiind 6 ore si 50 de minute.

Isi lasa copilul in masina

Este o greseala foarte grava care poate sa duca la tragedii. Chiar si o perioada scurta de timp poate sa fie fatala pentru copil, mai ales daca afara este cald. Copiii nu-si regleaza temperatura corpului la fel de bine precum adultii si temperatura corpului lor poate sa creasca rapid.

Pe de alta parte, sunt cazuri in care parintele uita, pur si simplu, copilul in masina. Stiu, este un scenariu greu de crezut pentru oricare dintre noi (cum sa-ti uiti copilul in masina??), dar s-au intamplat mai multe tragedii in acest fel. Specialistii spun ca nu avem de-a face neaparat cu parinti iresponsabili, ci poate fi vorba de un obicei – sa mergi la scaunul copilului din spate – care nu este inca format. De aceea, pentru orice eventualitate, lasa pe scaunul din spate un lucru de care vei avea obligatoriu nevoie ca sa fii nevoita sa-l iei si sa te aduca la bebe.

Este distrasa de copil si tehnologii

Esti mereu cu ochii pe copil, dar in acelasi timp vorbesti la telefon sau trimiti un sms si conduci. Trebuie sa elimini cat mai mult din sursele de neatentie. "A devenit parte a culturii noastre sa nu ne limitam la a conduce, ci sa conducem si sa facem, in acelasi timp, alte 20 de lucruri", spune Kate Carr, presedinte si CEO al Safe Kids Worldwide pentru Parents.com. Rezultatul: doar in SUA, neatentia la volan determina 8.000 de accidente pe zi.

Alte cifre:

78% din soferii care au un copil in spate vorbesc la telefon in timp ce conduc.

26% dintre soferii care au un copil in spate trimit mesaje pe telefon.

Probabilitatea de a face un accident in timp ce vorbesti la telefon si conduci este de 4 ori mai mare decat in mod normal, chiar daca folosesti dispozitiv hands-free.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns