Esti aici
Femeia.ro > Promo > 3 remedii naturale în sarcină

3 remedii naturale în sarcină

Că sarcina nu e chiar floare la ureche ne-am lămurit noi toate. Ne-am lămurit şi că o viitoare mămică se poate alege cu neplăcutele vergeturi, dureroşii hemoroizi şi periculoasa retenţie de apă. Toate 3 sunt efecte ale gravidităţii, dar şi ale unui stil de viaţă nu tocmai sănătos. Iată câteva remedii naturale la care poţi apela.

Hemoroizi

Sunt provocaţi de constipaţie, dar şi de presiunea suplimentară aplicată în zona rectală, din cauza cărora vasele de sânge din zona respectivă se inflamează umplându-se de sânge, pierzând elasticitatea şi determinând formarea hemoroizilor.
Tratarea în cazul gravidelor este destul de complicată. Recomandarea principală pentru femeile însărcinate este o alimentaţie bazată pe fibre şi hidratare. Acestea combat constipaţia, reglează echilibrul digestiv şi ajută la prevenirea şi tratarea hemoroizilor.

Remediu: unguentele cu tătăneasă aplicate pe locul dureros sunt foarte eficiente. De asemenea, tratamentul cu tinctură de traista-ciobanului. Diluezi tinctura într-o cantitate dublă de apă fiartă şi răcorită, apoi aplici comprese locale cu această soluţie. Tinctura de traista-ciobanului este antiinflamatoare, analgezică, astringentă şi antiseptică. În plus, are rol cicatrizant.

Vergeturi

Sunt cauzate de luarea bruscă în greutate. Nehidratată cum se cuvine, pielea de pe burtică, dar şi de pe coapse se întinde foarte tare şi crapă, pentru că nu mai face faţă noului… volum. Este bine ca alimentaţia ta să cuprindă legume şi fructe şi să nu uiţi să bei apă.

Remediu: uleiul de măsline, cu care să te ungi dimineaţa şi seara, după duş. Nu numai în ultimele luni de sarcină, ci şi după. Atenţie mare la diversele creme antivergeturi. Nu le folosi fără acordul prealabil al medicului. Substanţele din creme se absorb foarte repede prin piele şi pot, până la urmă, afecta bebeluşul din burtică.

Retenţia de apă

În timpul sarcinii iei în greutate, e clar. Şi umflarea picioarelor este normală în sarcină. Dar dacă începi să te umfli literalmente (mâini prea mari, ochi umflaţi etc.), ceva nu este în regulă. În primul rând, ai nevoie de o alimentaţie săracă în sare (mare grijă, sarea intră şi în componenţa anumitor plante, precum mărarul) şi de hidratare. Lichide cât mai multe.

Remediu: 1-2 căni de ceai diuretic din cozi de cireşe sau de măceş (infuzie dintr-o lingură de plantă uscată la o cană cu apă clocotită).

 

Comments

comments

Lasă un răspuns