Esti aici
Femeia.ro > Promo > 3 sfaturi esențiale pe care chiar trebuie să le știi despre bugetul unei nunți

3 sfaturi esențiale pe care chiar trebuie să le știi despre bugetul unei nunți

Bugetul este primul lucru care le vine în minte multor viitoare mirese când încep să-și planifice nunta, așa că sfaturile acestea sunt cu adevărat prețioase.

Nici tu nu știi cum se începi conceperea bugetului pentru nuntă? Este absolut firesc, multe cupluri au nedumeriri cu privire la acest aspect, mai ales că sunt atât de multe lucruri care trebuie luate în calcul. Dacă ai în vedere aceste sfaturi, poți spune că ești pe drumul cel bun pentru conceperea unui buget corect pentru nuntă:

  1. Asigură-te că ai la dispoziție oricând un fond care să te ajute să plătești avansurile la furnizori

Să începi organizarea nunții cât mai devreme este o măsură de siguranță și pentru nervii tăi (pentru că da, vei fi stresată) dar și pentru buget. Când rezervi o sală cât mai devreme, antamezi formația sau DJ-ul cu luni de zile înainte de marele eveniment și îți cumperi toate cele necesare în afara sezonului de nunți, s-ar putea să obții un preț mai bun. Problema e că pentru toate acestea ai nevoie de bani, pe care trebuie să-i strângi, iar când îi vei avea s-ar putea ca formația să nu mai fie disponibilă, rochia să fie la preț dublu și sala ocupată.  

Ai nevoie, așadar, de un fond la care să apelezi oricând, iar un astfel de card s-ar putea dovedi extrem de util. Îl ai la îndemână și poți să faci plățile necesare oricând, chiar și atunci când ai găsit pantofii perfecți la jumătate de preț și ultima pereche e chiar numărul tău. În plus, acumulezi puncte care se transformă în bani, pe care le poți folosi ulterior.

  1. Nu omite niciun mărunțiș

Cu siguranță te-ai gândit să faci o listă cu lucrurile necesare și să pui în dreptul fiecăruia o sumă aproximativă. Ei bine, pentru a controla cât mai bine cheltuielile și pentru a stabili bugetul exact, îți recomandăm să pui pe listă chiar și cele mai mici dintre cheltuieli. Lucrurile care ți se pare derizorii – dosarul medical, taxa de la starea civilă și alte mărunțișuri – au și ele un preț, iar dacă le aduni pe toate, vei descoperi că suma va fi una frumușică.

  1. Nu te baza exclusiv pe banii care vor veni din dar

Multe cupluri plătesc doar avansul pentru furnizori înainte de nuntă și după aceea plătesc formația sau sala, gândindu-se că vor avea banii din darul invitaților. Desigur că din acele atenții oferite de invitați vei putea să plătești cheltuieli de la nuntă, dar nu trebuie să te bazezi doar pe ele. O plasă de siguranță nu strică în acest caz.

Deși aspectele financiare nu sunt deloc romantice, este bine ca viitorii miri să le gândească la rece. În toate orașele și cercurile există adesea sume aproape standard care se oferă la nunți, iar un calcul în funcție de acea sumă ar putea fi binevenit. Faceți un calcul după ideea de scenariu nefavorabil – dacă vin mult mai puțini nuntași decât credeți și dacă fiecare masă dă suma aceea standard pe care o știți deja de la alte nunți la care ați participat. În felul acesta nu riscați să vă întindeți prea mult cu achizițiile și să descoperiți la final că nu puteți acoperi cheltuielile.

Nunta este, desigur, un prilej de sărbătoare și un eveniment care celebrează dragostea, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să ne punem deloc problema banilor și să considerăm că ne putem permite orice.

 

Sursa foto: Breslavtsev Oleg/Shutterstock

 

Comments

comments

Lasă un răspuns