Esti aici
Femeia.ro > Promo > 30% din copii prezintă un tip de tulburare de somn. Copilul tău nu trebuie să fie o statistică!

30% din copii prezintă un tip de tulburare de somn. Copilul tău nu trebuie să fie o statistică!

30% din copii prezintă un tip de tulburare de somn. Copilul tău nu trebuie să fie o statistică!

Copiii au nevoie de somn pentru a crește mari, puternici și sănătoși. Este misiunea noastră, de părinți, să îi ajutăm să aibă un somn de calitate.

Miercuri, 14 iunie, începand cu ora 18.30, vă invităm la seminarul „Ai grijă de somnul copilului tău!” – un eveniment dedicat în întregime somnului copiilor noștri, cu unul dintre cei mai admirați și influenți specialiști în domeniu: d-na Doctor Mihaela Oros – Coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrică Regina Maria.

Vom învăța împreună:

  • Să urmărim somnul copilului nostru și să identificăm semnele eventualelor tulburări
  • Riscurile unui somn neodihnitor: de la oboseală până la complicații respiratorii, obezitate și diabet
  • Să ne explicăm anumite comportamente aparent neobișnute din timpul somnului său
  • Să ne întelegem ciclurile de somn
  • Să eliminăm din viața copilului nostru „hoții de somn”
  • Să contribuim la un stil de viață care îl va ajuta să devină un adult echilibrat și fericit.

„Există afecțiuni importante cum ar fi tulburările de respirație în timpul somnului cu forma cea mai severă apneea în somn de tip obstructiv – care sunt mai cunoscute de la vârsta adultă (sunt mulți adulți care sforăie, au făcut investigații de somn și care au necesitat apoi tratament) însă aceste probleme apar și la copii. Cercetarea pe care afectuat-o pentru țara noastră a aratat faptul că 1 din 10 copii sunt la risc pentru tulburări de respirație în timpul somnului.

Dacă ne întrebăm cât de rare sau cât de frecvente sunt problemele de somn la copii – cifrele din literatura medicală arată că în jur de 30% dintre copii pot prezenta un tip de tulburare de somn pe perioada copilăriei, sau cu alte cuvinte 1 din 3 copii suferă la un moment dat de o tulburare de somn.

Întârzieri ale orei de culcare precum “înca un desen animat și apoi ne culcam” prin acumularea în cursul unei săptămâni, poate duce la deprivare de somn cu consecinte asupra funcțiilor emoționale și cognitive ale copiilor”, avertizează doamna doctor Dr. Mihaela Oros.

Conferința este  organizată de compania Ella Congress & Events.

De asemenea, mulțumim tuturor companiilor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment: Babylino, Crystal Dental Clinic, Editura Philobia, Sipet de Sidef. 

Dr. Mihaela Oros este Coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrică Regina Maria. Somnologia pediatrică există în România și datorită Dnei. Dr. Mihaela Oros. S-a implicat în dezvoltarea ramurei de somnologie pediatrică în România și în supraspecializarea medicilor în acest domeniu; A fondat Asociația pentru Tulburările de Somn la Copii și Adolescenti a cărei misiune este educația și accesul medicilor la informații valide și de ultimă ora; A dezvoltat laboratoare de studiu al somnului la copii.

Dr. Mihaela Oros a inițiat prima cercetare în România privind prevalența problemelor respiratorii în timpul somnului la copii și adolescenți. S-a dovedit că 1 din 10 copii sunt la risc de a dezvolta  o tulburare de respirație în timpul somnului, dintre care forma cea mai severa este apneea obstructiva în somn. 

Despre Organizator

Ella Congress & Events este unul dintre cei mai mari organizatori de congrese medicale din Romania, cu un portofoliu de peste 25 de evenimente anual, care implică mii de medici din România și nu numai. Ella Congress & Events se diferențiază prin standardul de excelență la toate nivelurile:  al conținutului livrat, al valorii și expertizei speakerilor, al experienței participanților.

http://www.ellacongress.ro/

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns