Esti aici
Femeia.ro > Promo > 40 tone de deseuri colectate din Parcul Național Cozia

40 tone de deseuri colectate din Parcul Național Cozia

De Ziua Mondială a Curățeniei, Nestlé România a desfășurat acțiuni de ecologizare de-a lungul râului Olt, pe mai multe trasee turistice din Parcul Național Cozia. Cu implicarea a peste 300 de voluntari și sub coordonarea rangerilor de la Parcul Național Cozia, s-au colectat 40 de tone de deșeuri care au fost trimise către reciclare sau valorificare. Acțiunea vine în completarea viziunii companiei ca niciunul dintre ambalajele sale să nu ajungă la groapa de gunoi sau aruncat în apele și oceanele planetei.

Acțiunea de ecologizare s-a concentrat pe curățarea deșeurilor de pe nouă trasee turistice de-a lungul râului Olt, din zonele Sălătrucel, Călimănești-Căciulata, Castrul Roman Arutela, Valea Băiaşului, cascada Lotrișor, Mănăstirea Turnu, defileul Oltului pe segmentul Călinești-Proieni-Racovița, Valea Păuşa și Turnu-Valea Oltului. Scopul acțiunii a fost de a încuraja voluntarii să se implice constant în acțiuni de colectare a deșeurilor și de a-i inspira și pe ceilalți să le urmeze exemplul, pentru a lăsa în urmă un mediu liber și curat pentru toți turiștii care vor vizita parcul.

Printre voluntarii care s-au alăturat inițiativei se numără și Șerban Copoț, recunoscut pentru toate acțiunile sale de protejare a naturii și fondator Liga Exploratorilor, un proiect prin care învață copiii importanța protejării mediului înconjurător.

Comments

comments

Lasă un răspuns