Esti aici
Femeia.ro > Promo > 5 exercitii de gimnastica pentru graviduta

5 exercitii de gimnastica pentru graviduta

Inainte de a te apuca de exercitiile pe care ti le propunem, tine minte sa nu te obosesti foarte tare cu activitatea fizica. La inceput, miscarile se repeta de cate 2-3 ori, pentru maximum 15 minute.

Nu uita sa-ti scoti pantofii, ochelarii de vedere sau alte obiecte de prin buzunare inainte sa te intinzi pe podea pentru gimnastica.

1. Intinde-te pe spate, cu o perna mica sub ceafa. Tine bratele usor departate de corp, iar umerii sprijiniti pe sol. Cu o perna sub genunchi, lasa picioarele intinse si desfacute. Inspira si expira regulat in timp ce-ti relaxezi musculatura.

2. In pozitia culcat pe spate, lasa bratele de-a lungul corpului. Indoaie genunchii, apoi roteste-i intr-o parte pana ating podeaua. Spatele ramane relaxat, iar umerii lipiti de sol. Repeta miscare atat pe stanga, cat si pe dreapta.

3. Din aceeasi pozitie de intins pe spate, tine genunchii indoiti, cu talpile fixate pe sol. Ridica usor bazinul, dar nu te forta. Chiar daca nu reusesti sa dezlipesti partea dorsala de pe podea, incordeaza putin muschii din regiunea lombara pentru a-i fortifica.

4. In timp ce stai culcata pe spate, ridica piciorul drept in pozitie verticala, roteste glezna, apoi lasa-l la podea. Repeta miscarea si cu piciorul stang.

5. Stai in genunchi, cu palmele pe sol si bratele intinse. Arcuieste-ti spatele si lasa capul intre umeri, apoi revino la pozitia initiala incet.

Comments

comments

Lasă un răspuns