Esti aici
Femeia.ro > Promo > 5 întrebări… mai altfel, despre sarcină

5 întrebări… mai altfel, despre sarcină

Ești curioasă dacă ai voie să mănânci sushi sau dacă te poți relaxa la un masaj? Află, în continuare, răspunsurile la câteva întrebări legate de sarcină.

Sunt astmatică. Îmi pot folosi inhalatorul?

Desigur. Astmul trebuie ținut sub control, iar dacă asta nu se întâmplă, bebe nu va primi suficient oxigen. Acest lucru se traduce prin greutate mică la naștere sau chiar prematuritate. În schimb, evită factorii declanșatori precum praful, mucegaiul, fumul și acarienii.

Îmi pot face un piercing?

Mai bine nu! Și asta deoarece te expui unui risc inutil de infecții. În plus, reține că pielea ta se va întinde, așa că, dacă totuși hotărăști să-ți faci un  piercing, ai grijă unde anume îl vrei – s-ar putea să arate ciudat în scurtă vreme.

Sunt sigure masajele prenatale?
DA. Și nimeni nu are nevoie mai mare de un masaj în timpul zilei decât o femeie însărcinată. Saloanele de masaj au mese speciale, unde vei fi întinsă pe burtică, aceasta găsindu-și locul într-o gaură special creată. Evită aromaterapia în timpul masajului. Relaxarea și descongestionarea picioarelor umflate sunt două dintre motivele pentru care trebuie sa alegi masajul.

Chiar nu pot mânca sushi?

Chiar nu poți! Peștele crud, dar și fructele de mare pot conține paraziți și bacterii care îi pot face rău micuțului tău. Așa că înfrânează-ți pofta! Orientează-te mai bine către somon fript.

Îmi place curry. Îl supără aroma cu ceva pe bebe?

Nu. Poți mânca feluri picante – cu ardei, usturoi, curry – deoarece nu pun sarcina în pericol. Doar ține cont că alimentele picante îți pot provoca arsuri stomacale și indigestie.

Sursă: revista MAMI, august 2015, Foto: 123RF

 

Comments

comments