Esti aici
Femeia.ro > Promo > 5 lucruri despre durerea pelviana in sarcina

5 lucruri despre durerea pelviana in sarcina

Din momentul in care fatul se asaza in pozitia de nastere si incepe sa coboare tot mai mult, gata sa vina pe lume, capsorul sau preseaza vezica, soldurile si pelvisul.

  • Pozitiile fatului la nastere

Hormonii au partea lor de vina

Pentru ca nasterea sa se desfasoare cum trebuie si corpul bebelusului sa poata trece cat mai repede din cavitatea uterina, prin col catre lumea exterioara, organismul mamei secreta un hormon numit relaxin, care ”inmoaie” ligamentele si articulatiile. Acelasi rol il are si progesteronul, atat de util pe perioada intregii sarcini. Asa se face ca articulatiile vor fi mult mai mobile, de aici si pana la aparitia durerilor fiind doar un pas.

  • 3 lucruri despre colul uterin

Scurgerile nu sunt normale

Cata vreme durerile pelviene fac parte din lungul sir de simptome care insotesc o sarcina obisnuita, orice scurgere vaginala sau sangerare aparuta in primul sau ultimul trimestru de sarcina ar trebui sa te trimita imediat la medic. Un control amanuntit va stabili care este cauza.

Masajul te ajuta

In cazul in care si tu ai astfel de dureri, e bine sa le dai mai multa atentie. Masajul prenatal sau alte terapii alternative pot fi o solutie. Intreaba insa medicul obstetrician care sunt cele mai bune metode de calmare a durerilor.

Cumpara o centura

Exista astfel de produse care, asemenea celor recomandate persoanelor care au suferit o operatie de hernie de disc, au calitatea de a sustine greutatea burtii. Atentie, insa! Nu se foloseste orice fel de centura, ci una special creata pentru nevoile unei femei insarcinate.

Fereste-te de greutati!

Nu face eforturi inainte de nastere. Durerile pelviene se vor accentua, iar riscul aparitiei accidentelor creste, tinand cont ca ligamentele si articulatiile au suferit schimbari fiziologice. Fii cu bagare de seama cand urci sau cobori scarile si pune pantalonii ori incaltamintea doar din pozitia sezut.

Comments

comments

Lasă un răspuns