Esti aici
Femeia.ro > Promo > 5 motive pentru care bicicleta este cel mai frumos cadou pentru copilul tău

5 motive pentru care bicicleta este cel mai frumos cadou pentru copilul tău

Bicicleta este un instrument polivalent, care îl va ajuta pe copilul tău în o mulțime de moduri. Iată de ce este ea jucăria perfectă indiferent de vârstă.

Spre deosebire de copiii noștri, noi nu am știut de la vârste fragede ce e o tabletă sau un telefon inteligent, însă cu toate aceste diferențe care există între generații, unele lucruri rămân la fel de fermecătoare indiferent de perioada și locul în care ai copilărit. Bicicleta este unul dintre acele lucruri – am avut și noi una, este la fel de atrăgătoare și pentru copiii noștri. Pe cât este de distractiv pentru prichindei să plece în aventuri la bordul ei, pe atât de multe avantaje are. Noi ne-am oprit la doar 5 dintre ele:

  • Cu ajutorul ei petrece mai mult timp afară și face mai multă mișcare

Jocurile video din ce în ce mai realiste și complexe îi fac pe mulți copii să aleagă canapeaua în locul aleilor din parc. Ei bine, cu o biciletă vei reuși să-l ademenești mai des afară în parc și să-l determini să facă mișcare.

E suficient să ajungi acasă într-o zi cu una dintre aceste biciclete ca să-i vezi entuziasmul și bucuria de a ieși afară și de a explora tot cartierul. Este aproape imposibil să nu se bucure de un așa cadou. Până și noi, adulții, când le vedem, ne amintim de turele nenumărate pe care le dădeam în jurul blocurilor și parcă mereu părea alt peisaj.  

  • Contribuie la dezvoltarea cognitivă a prichindelului tău

Mișcarea îl va ajuta să se dezvolte armonios din punct de vedere fizic și este o parte esențială a unui stil de viață sănătos, însă nu trebuie să uiți nici de beneficiile pe care le aduce dezvoltării mentale și cognitive. O analiză realizată în SUA arată că elevii care merg la școală cu bicicleta se concentrează mai bine și rețin informațiile mai ușor decât cei care sunt aduși cu mașina. Pe bicicletă, copilul începe să deprindă primele noțiuni privind regulile de circulație si acumulează o mulțime de informații noi.

  • Bicicleta este un mod de transport nepoluant pe care îl poate folosi pentru a ajunge la școală

Când este suficient de mare să meargă singur la școală, copilul tău ar putea foarte bine să meargă cu bicicleta până acolo. Este un mijloc de transport nepoluant, iar dacă se obișnuiește devreme să îl folosească pentru drumurile curente, când va fi adult va continua să opteze pentru bicicletă în locul unei mașini care poluează și care aglomerează străzile și așa pline de automobile.

  • Prilejuiește aventuri în familie

Luați cu toții bicicletele și porniți într-o aventură în familie. Puteți să mergeți într-o zonă de agrement de la marginea orașului, să vă distrați în parc sau să porniți cu toții pe bicicletă în vizită la niște prieteni. Este un mod foarte plăcut și foarte sănătos de a petrece timp în familie. Ce poate fi mai grozav într-o duminică însorită, decât să ieșiti afară, să vă plimbați cu bicicletele și să râdeți pe săturate în familie?

  • Este pur și simplu distractivă

Am vorbit despre beneficiile și utilitatea ei, însă nu ar trebui să uităm că plimbatul pe bicicletă este pur și simplu distractiv și pentru copii, dar și pentru noi, adulții. Este foarte plăcut și relaxant să te plimbi prin oraș cu o bicicletă, să simți adierea vântului și să pedalezi, nu-i așa?

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile de care se va bucura micul tău năzdrăvan, însă există și altele cel puțin la fel de importante. Ce avantaje crezi că ne-au scăpat nouă?

 

Sursa foto: Shutterstock  

Comments

comments

Lasă un răspuns