Esti aici
Femeia.ro > Promo > 6 retete care-i cresc IQ-ul

6 retete care-i cresc IQ-ul

SALATA DE COD- 4-6 ani

  • INGREDIENTE: 500 g file  cod, 2 lamai, 1 ceapa, 1 morcov mare, 1 castravete verde, 1 ardei capia, 100 g mazare, 2 oua, 100 g smantana, sare.
  • PENTRU SOS: 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, o cescuta de apa, verdeata tocata.
  • PREPARARE: Pestele curatat, spalat, se taie cuburi si se pune intr-un vas. Peste el se adauga sucul de la cele 2 lamai, ceapa tocata marunt si un praf de sare. Se fierbe la foc mic circa 10 minute. Separate, se formeaza sosul din usturoi pisat, verdeata, ulei de masline si apa, apoi se toarna jumatate peste pestele din vas. Se acopera si se lasa la rece o ora. Se adauga morcovul fiert, taiat felii subtiri, castravetele si ardeiul capia, cubulete si sosul ramas. Se amesteca cu smantana, mazare si ouale fierte, taiate felii. Se condimenteaza cu sare, dupa gust. Se garniseste cu verdeata tocata.

FILE DE COD CU SPANAC 2-3 ani

  • INGREDIENTE: 3 bucati de file de cod, 1 kg de  spanac, 3 oua, cascaval ras, 2 cepe, unt pentru uns, zeama de lamaie, sare.
  • PREPARARE: se stropeste pestele cu zeama de lamaie, se  ruleaza  si se  fixeza  cu scobitori, apoi se  da la cuptor pentru 5-10 min. Separat, se fierbe spanacul spalat si curatat in prealabil, iar dupa ce s-a racit, se toaca. Intr-o tigaie se inabusa spanacul. Intr-un vas de Jena pe care il ungi din belsug cu unt, asezi spanacul presarat cu putina sare, deasupra  pestele rulat, iar peste ele se torna ouale batute bine cu cascavalul ras. Se da preparatul la cuptor pana se rumeneste.

SUPA CREMA DE SPANAC 1-2 ani

  • INGREDIENTE: 250g spanac, 1 morcov, 50 ml lapte, 20 g faina, 5 g unt, 500 ml apa, sare.
  • PREPARARE: Se fierbe morcovul in apa cu putina sare. Separat se fierbe spanacul timp de 10 minute.Se strecoara si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita impreuna cu zeama in care a fiert morcovul si cu faina subtiata cu lapte si se mai fierbe totul inca 20 de minute.

PIEPT DE PUI CU LEGUME GRATINATE- dupa 10 luni

  • INGREDIENTE: 3 morcovi, 1 gulie, 2 cartofi, 1 telina, 5 pastai de fasole verde, 1 ceapa, 1 piept de  pui, sare, 200 g cascaval
  • PREPARARE: Se fierb legumele si carnea, numai pe jumatate. Se scot din apa, se toaca si se pun intr-o tava unsa. Se adauga 5 linguri de zeama  in care s-au fiert si se baga la cuptor. Dupa 10 minute se scoate tava si se rade cascaval pe deasupra. Se pune din nou la cuptor pentru 15 minute.

PIURE DE FICAT DE PUI- dupa 10 luni

  • INGREDIENTE: 300 g cartofi, 100g branza de vaci, 20g unt, 50 g ficat de pui, putina sare, patrunjel verde.
  • PREPARARE: se curata cartofii, se taie in patru, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se paseaza ca pentru piure. Se adauga branza si untul si se amesteca bine cu cartofii. Ficatul se fierbe 10 minute, se paseaza si se incorporeaza in piureul de cartofi. Deasupra se pune patrunjel verde taiat marunt.

CHIFTELUTEDE COD – 1-2 ANI

  • INGREDIENTE: 150 gr. carne de peste fiarta, 1 felie franzela, 1 lingurita de orez fiert, 1 ou, putina sare, 2 cartofi, 10 g unt, verdeata, 2 felii sfecla, 1 rosie.
  • PREPARARE: Carnea de peste fiarta se desface cu grija de pe oase si se  paseaza impreuna cu felia de franzela inmuiata si stoarsa (se inmoaie in lapte). Se amesteca apoi cu orezul fiert, oul si sarea pana se omogenizeaza. Se formeaza chiftelute mici, care se fierb in aburi 15-20 minute, peste care se pun untul si verdeata.
  • MOD DE SERVIRE: Se servesc cu cartofii fierti taiati felii, sfecla (fiarta) si rosiile ca salata.
     

Comments

comments

Lasă un răspuns