Esti aici
Femeia.ro > Promo > 7 greseli in utilizarea scaunului auto pentru copii

7 greseli in utilizarea scaunului auto pentru copii

Departe de a fi un moft, scaunul auto trebuie sa indeplineasca toate conditiile pentru a-i oferi micutulul placerea si protectia in timpul plimbarilor cu masina. Si cand vrea, sa traga si un pui de somn!

Greseli frecvente in utilizarea scaunului auto pentru copii

Pozitionarea scaunului pentru grupa 0 sau 0+ pe locul din dreapta soferului, mai ales cand acesta este echipat cu airbag. Deschiderea airbagului poate rani foarte grav copilasul.

Imbracarea micutului cu haine foarte voluminoase. Centurile de siguranta ale scaunelului nu ii asigura maxima protectie. Asa ca inveleste-l cu o paturica.

Copilul imbracat prea sumar, pus direct pe scaunel.

Jucariile sau alte obiecte uitate pe spatiul dintre scaunele din spate si luneta pot sa cada la o frana mai brusca, lovindu-l pe micut.

Centurile de siguranta fixate prea lejer sau, dimpotriva, prea strans. Centura de siguranta este fixata prea aproape de gatul lui.

Copilul asezat pe scaun ramane nesupravegheat.

Doi copilasi au fost fixati cu aceeasi centura.

Foloseste sistemul Isofix

In ce consta sistemul Isofix: Banchetele din spate pot fi prevazute intre spatar si perne cu inele metalice de fixare a scaunelului auto pentru grupele 0. 0+ si 1, oferindu-i copilasului mai multa protectie in timpul deplasarilor cu masina. Iar montarea este foarte simpla. Un semnal luminos iti indica buna fixare a scaunului.

Comments

comments

Lasă un răspuns