Esti aici
Femeia.ro > Promo > 7 jocuri distractive pentru plaja

7 jocuri distractive pentru plaja

Umple galetusa
Ai nevoie de o galetusa, forme de nisip. Daca sunt mai multi copii, puteti face un concurs: fiecare trebuie sa umple cat mai multe forme cu apa sis a le rastoarne in galetusa. Cine umple primul galetusa, castiga. Chiar si singur, cel mic se va distra de minune si va fi forte ocupat cu umplerea galetusei cu apa sau cu crearea diferitelor forme de nisip.

Construieste un castel de nisip
Traditionalul castel il va captive pe cel mic. Amesteca-I nisip cu apa si treceti la treaba. Formele de nisip va vor ajuta sa faceti cel mai frumos castel.

Deseneaza un animal
Ia-ti copilul de mana si mergeti pe plaja in cautare de scoici, bucati de lemn, pietricele. Apoi aranjati unl langa altul obiectele gasite, astfel incat sa ia forma unui animal. Impreuna puteti face un dinosaur, o pisica etc.

Alerga pe prosoape
Asaza pe nisip, in forma de cerc, cateva prosoape colorate, unul langa celalalt, cu o mica distanta intre ele (un pas de copil). Copiii trebuie sa sara de pe un prosop pe celalalt, fredonand o melodie care le place. O alta idée: cine mototoleste primul prosopul, incat nu se mai poate calc ape el, iese din joc.

Ghiceste numarul
Deseneaza pe nisip mai multe cercuri cu cate un numar in interior. Tu intrebi, de exemplu: “unde este numarul 7?”, iar cel mic trebuie sa-l indice aruncand o pietricica sau o scoica in cercul correct.

Nimereste gaura
Ai nevoie de cateva bile, in functie de cati copii sunt.Apoi sapa tot atatea gropi in nisip. Spune-le copiilor sa stea la o mica distanta sis a arunce mingiutele in ele. Cine nimereste gaura, canstiga.

Citeste-I o poveste
Dup ace v-ati jucat si v-ati balacit, luati o pauza sub umbrella si citeste-I copilului o poveste cu un pestisor, sirene sau orice legat de mare.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns