Esti aici
Femeia.ro > Promo > A Chase for Glory, prima carte scrisă în engleză de Miruna Cornescu

A Chase for Glory, prima carte scrisă în engleză de Miruna Cornescu

A Chase for Glory

 „Daca nu găsești cartea pe care vrei s-o citești, atunci scrie-o!”

Acesta este citatul care mi-a dat puterea să fac pasul de la câteva idei schițate într-un carnețel, la o întreagă carte. Dintotdeauna mi-am dorit să fac lucrurile diferit, să am propria viziune și propriile idei, dar în același timp să-mi optimizez modul de lucru acceptând criticile constructive.

Cred că este important și felul în care ne gestionăm timpul, iar atunci când există o dorință există și o cale! Acest „When there’s a will, there’s a way” este un alt citat care m-a reprezentat în dezvoltarea acestui proiect, deoarece, chiar și cu pregătirile intense ale examenului de Capacitate de anul trecut, am reușit printre picături să desfășor firul poveștii cât de mult am vrut. Uneori, am stat săptămâni întregi doar la un singur capitol, doar că să-i fac pe plac criticului meu interior.

Printre toate task-urile, sunt elevă unui Liceu de prestigiu, Colegiul Național „Gheorghe Lazar”, cânt la chitară și voce într-o trupă rock, „The Strangers’,  fac echitație, dar mai presus de toate mă regăsesc și mă relaxez atunci când scriu, când dau frâu liber imaginației jonglând cu diferite perspective și situații.

A Chase for Glory

Prima carte din trilogia „The Spartan Chronicles” face referire la povestea legendarei Jade Kalamata, o tânără ambițioasă și aspirantă, care luptă pentru supraviețuire, fiind un liant între omenire și propriile idealuri, dorind să scrie istorie și să cucerească lumea. Pe parcursul traseului ei, este acompaniată de partenerul ei de luptă, un tânăr carismatic cu un trecut tragic.

Povestea ia o întorsătură radicală în momentul în care realizează că scopul pentru care a pornit la drum nu mai este relevant pentru personalitatea și dorința ei, descoperind puterea interioară de a-și depăși limitele. Nu pot să spun că mi-am concentrat personalitatea într-un singur personaj, deoarece toate au câte un aspect din mine, mai mult sau mai puțin. Am vrut să arăt realitatea așa cum este ea, fără să o romantizez, și să sparg orice stereotip legat de personalitățile personajelor.

Nu întotdeauna prima săgeată trasă este și cea care reuseste—un lucru pe care ficțiunea ar trebui să-l includă mai mult, în opinia mea, este faptul că succesul nu este imediat și că, în spatele unei victorii, se află întotdeauna un „drum” de înfrângeri.

Inclusiv ideea în sine a fost o mare provocare pentru mine, pe care am acceptat-o cu brațele deschise și mă simț extraordinar să pot împărtăși această poveste captivantă cu cei care se regăsesc în ea.

Desigur, această carte n-ar fi prins viață fără ajutorul editurii Papirus Media, căreia îi mulțumesc pentru că s-a oferit să-i dea imboldul necesar că să zboare.

 

 

 

Sursă foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns