Esti aici
Femeia.ro > Promo > A doua nastere e mai usoara?

A doua nastere e mai usoara?

Ai aflat ca esti din nou insarcinata, dar esti mult mai linistita decat prima data, pentru ca stii cam la ce sa te astepti si ce trebuie sa faci. Totusi, exista mari sanse ca a doua sarcina sa fie diferita de prima.

Experienta conteaza

La a doua nastere, femeile sunt mult mai linistite, pentru ca sarcina anterioara si nasterea primului copil le servesc drept repere. Ele auto-evalueaza rezistenta la durere si nu mai sunt stresate, fiindca stiu exact la ce sa se astepte. Nasc probabil la aceeasi maternitate si cu acelasi doctor, deci nimic nu e nou nici din acest punct de vedere.

Memoria corpului

Daca la prima sarcina, corpul trece prin transformari noi, la a doua, este obisnuit cu ele si se adapteaza mai usor. Cand esti din nou insarcinata, poti preintampina unele lucruri care te chinuiau la prima sarcina, una dintre aceste neplaceri fiind constipatia.

Nastere mai usoara

La a doua nastere, femeile merg la maternitate cand simt ca se apropie momentul si nu prea se mai confrunta cu alarme false. Corpul lor este suficient de dilatat, pentru ca acum sunt mai putine contractii decat prima data. Acest fapt face ca travaliul sa fie mai scurt.

Comments

comments

Lasă un răspuns