Esti aici
Femeia.ro > Promo > A doua sarcină e mai uşoară?

A doua sarcină e mai uşoară?

Ai aflat că eşti din nou însărcinată şi, deşi te bucuri enorm, eşti mai liniştită ca prima dată. Ştii cam la ce să te aştepţi şi ce trebuie să faci. Totuşi, s-ar putea ca cea de-a doua sarcină să fie diferită de prima.

Experienţa primei naşteri contează

La a doua naştere, femeile sunt mult mai liniştite, pentru că sarcina anterioară şi naşterea primului copil le servesc drept reper. Ele autoevalueză rezistenţa la durere şi nu mai sunt stresate, fiindcă ştiu la ce să se aştepte. Nasc, probabil, la aceeaşi maternitate şi cu acelaşi doctor; deci, nimic nu e nou nici din acest punct de vedere.

Memoria corpului

Dacă la prima sarcină corpul trece prin transformări noi, la a doua, e obişnuit cu ele şi se adaptează mai uşor. Când eşti din nou gravidă, poţi preîntâmpina unele lucruri care te chinuiau la prima sarcină. Una dintre aceste neplăceri este constipaţia.

Naştere mai uşoară

La a doua naştere, femeile merg la maternitate când simt că se apropie momentul şi nu prea se confruntă cu alarme false. Colul lor este suficient de dilatat, pentru că acum sunt mai puţine contracţii false ca prima dată. Acest fapt face ca travaliul să fie mai scurt.

„Chiar dacă ştiam cum se derulează o sarcină, am avut surprize la cea de-a doua. Poate şi pentru că născusem un băieţel, iar acum aşteptam o fetiţă. La început, am avut dureri de cap şi m-am simţit mult mai rău ca prima dată. Apoi, când a crescut, fetiţa se mişca mereu în burtică şi mă lovea. Abia dacă puteam să adorm.” (Mariana, e-mail)

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns