Esti aici
Femeia.ro > Promo > Activitati extrascolare pentru copii de gradinita si scoala primara

Activitati extrascolare pentru copii de gradinita si scoala primara

Ai fost foarte incantata cand ai gasit o activitate extrascolara potrivita pentru copilul tau. Te-ai gandit ce i s-ar potrivi, te-ai asigurat ca-i place si lui, dar intr-o zi te trezesti ca nu mai vrea sa mearga. Daca ar fi sa ne luam dupa statistici, intr-un caz din trei, copiii care incep o activitati extrascolare se plictisesc dupa un timp si renunta. 

Activitati extrascolare pentru copii de gradinita si scoala primara alese.. cu cap

Daca unicul criteriu de alegere a unei activitati extrascolare este aceea de a-i face pe plac nazdravanului tau, nu trebuie sa uiti ca dispozitia unui copil se poate schimba de la o clipa la alta: la inceput poate sa fie curios, apoi interesul lui sa scada si apoi sa se plictiseasca de-a dreptul. Poate ca fetita ta a vazut un desen animat frumos cu balerine si decide ca vrea sa devina balerina, dar apoi isi da seama ca este prea greu pentru ea si nu o atrage.

Trebuie sa intelegi care sunt nevoile copilului tau, sa descoperi ce activitati extrascolare i s-ar potrivi: este competitiv – poate i se potriveste un sport individual care pune competitia pe primul loc; este timid – un sport de echipa in care conteaza efotul comun (un copil timid pus intr-o competitie directa cu altul, intr-un sport precum atletismul, se poate intimida si poate o sa vrea sa renunte); are inclinatii artistice – cauta un curs de creatie.

Familiarizarea cu activitatea
Inainte de a-l inscrie arata-i ce optiuni are. Lasa-l sa discute cu alti copii care practica deja o activitate extrascolara si ajuta-l sa cantareasca avantajele si dezavantajele oricarei alegeri: program obligatoriu, profesori, exercitii care trebuie facute, timp pentru joaca, performante obtinute etc.

Angajamentul
Daca nazdravanul tau a aflat ce presupune activitatea, stie care sunt plusurile si care sunt minusurile, el trebuie sa inteleaga ca a face o anumita activitate inseamna sa-si ia un angajament. Deci, daca a promis ca o sa mearga, trebuie sa se tina de cuvant.

Fii diplomata
Faceti pacturi. Nu inseamna sa-i dai „mita”, ci sa incheiati niste intelegeri de bun simt: "Eu promit sa merg cu tine de doua ori pe saptamana si sa-ti cumpar ceea ce ai nevoie pentru curs. Tu promiti sa termini cursul."

Vrea sa renunte?
Cand isi exprima dorinta de a renunta, asculta-l. S-ar putea sa fie niste motive banale, care te vor face sa zambesti: teama de a cere profesorului/ instructorului sa meraga sa faca pipi. Daca banuiesti ca problema lui nu este reala, ci vrea sa mearag la cursul prietenului sau, incearca o abordare diplomata si empatica: "Inteleg ca vrei sa mergi la cursul lui Luca, dar ar fi pacat sa renunti tocmai acum. Ai devenit atat de bun! Poti sa-i spui si ca nu excluzi posibilitatea de a schimba cursul daca s-a schimbat anul.

 

Comments

comments

0 thoughts on “Activitati extrascolare pentru copii de gradinita si scoala primara

  1. Imi place sa imi petrec timpul cu cel mic si sa ne jucam impreuna, sunt cele mai frumoase momente pe care o mama le poate avea. Spre exemplu, ne-am facut un obicei sa mergem in weekend la aceste activitati, sunt foarte faine

    Haideti si voi!

Lasă un răspuns