Esti aici
Femeia.ro > Promo > Adevarul despre data nasterii

Adevarul despre data nasterii

Imprevizibilul este ceea ce caracterizeaza cel mai bine data nasterii. Cu toate acestea, medicul va calcula data probabila la care vei intra in travaliu, iar pe parcursul sarcinii va efectua si o serie de teste pentru estimarea cat mai exacta a zilei in care vei naste.

Cum se calculeaza data nasterii

Calculul ginecologului: va porni de la prima zi a ultimei menstruatii, la care va adauga 280 zile (echivalentul a 40 de saptamani). Aceasta metoda presupune ca ciclul tau menstrual este la 28 zile. In primul trimestru de sarcina, o sonograma va fi mult mai elocventa decat calculele. Medicul poate masura lungimea fatului si dimensiunea sacului gestational. Daca aceste masuratori nu se potrivesc cu calculele facute, data nasterii va fi modificata. Un element important in acest calcul, daca esti mama pentru prima oara, este istoricul sarcinii mamei tale. Daca mama ta a nascut cu o saptamana intarziere fata de calculul initial, esti predispusa la aceleasi intarzieri.

ATENTIE! Un ciclu menstrual mai lung sau mai scurt poate modifica data nasterii.

Nasterea inainte de termen: 11% dintre femei nasc prematur. Acestor nasteri li se atribuie o serie de cauze interne sau externe. Nasterile premature sunt consecinta unui uter infantil, a unei infectii vaginale bacteriene, a presiunii arteriale crescute sau a greutatii inadecvate pentru varsta sarcinii.
Sarcina purtata peste termen: data nasterii a trecut de mult. Studiile arata ca femeile caucaziene tind sa poarte sarcinile peste termen. Cauzele raman inca un mister, dar un indiciu se pare ca este sexul fatului. Specialistii au demonstrat ca baietii sunt cei care vor sa ramana mai mult in pantecul mamei.

Riscurile in cazul sarcinii prelungite:

  • deteriorarea placentei;
  • scaderea nivelului lichidului amniotic;
  • posibilitatea instituirii operatiei cezariene, ca urmare a faptului ca bebelusul continua sa creasca.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns