Esti aici
Femeia.ro > Promo > Alaptarea ajuta copilul sa reuseasca in viata

Alaptarea ajuta copilul sa reuseasca in viata

Suna ciudat si oarecum incredibil, dar aceste observatii reprezinta rezultatul unui studiu laborios, efectuat de 34.000 de persoane. Rezultatele lui, puse in legatura cu cercetari anterioare care vizeaza beneficiile alaptarii pentru copil si felul in care influenteaza dezvoltarea acestuia la maturitate, arata ca laptele matern si legatura mama-copil ar putea fi unul dintre elementele care potenteaza succesul individulului de-a lungul intregii vietii.

Alaptarea sporeste sansele de succes la varsta maturitatii

Pe scurt, oamenii de stiinta din Marea Britanie care au realizat acest studiu spun lucrul urmator: copiii care sunt alaptati au sanse mai mari sa se realizeze in viata, atingand o clasa sociala superioara celei din care provin parintii lor. Cercetatorii au studiat persoane nascute intre anii 1958 si in 1970 si au comparat clasa lor sociala la varsta de 33 sau 34 de ani cu cea a tatalui lor atunci cand ei erau inca niste copii. Dintre participantii la studiu, copiii care fusesera alaptati la inceputul vietii aveau sanse crescute de a fi urcat in ierarhia sociala la maturitate.

Cum influenteaza alaptarea dezvoltarea sociala

Rezultatele sugereaza ca alaptarea determina imbunatatirea dezvoltarii neurologice a copilului, ceea ce se traduce prin abilitati cognitive superioare care il ajuta sa obtine o situatie sociala superioara.
Cercetarea a mai evidentiat un aspect si anume ca, cei care fusesera alaptati aveau mai putine semne ale stresului emotional, element care ar putea influenta dezvoltarea lor personala si sociala la un moment dat.

De fapt, este vorba de un mix de beneficii: contactul piele-piele dintre mama si copil din timpul alaptarii este asociat cu o legatura mai stransa intre mama si copil, un nivel mai scazut al stresului, iar substantele nutritive din laptele matern duc la imbunatatirea dezvoltarii cognitive.

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns