Esti aici
Femeia.ro > Promo > Alaptarea: probleme si solutii

Alaptarea: probleme si solutii

Daca alaptarea bebelusului abia nascut este ceva normal, nu inseamna ca este ceva neaparat ceva usor de facut. Majoritatea mamicilor se confrunta cu o serie de probleme la nivelul sanilor in timpul alaptarii.

Ce probleme au sanii in timpul alaptarii?

Mameloane dureroase?Ciupituri, mancarimi si arsuri la nivelul sanilor? Acestea sunt simptomele care ar putea fi cauzate de pozitia incorecta a bebelusului la alaptat, o piele uscata sau prea umeda la nivelul mameloanelor. Pentru a evita acest disconfort pune bebelusul intr-o pozitie corecta in timpul alaptarii si lasa sanii liberi imediat dupa alaptat pentru a nu se infecta de la contactul cu hainele.

Febra, frisoane, durere la nivelul sanilor, scurgeri de culoare galbuie la sani? Aceasta este mastita care poate fi cauzata de fluxul scazut de lapte, mamelon crapat si iritat, golirea incompleta a sanilor. Acesta se poate trata doar cu ajutorul antibioticelor prescrise de medici.

Umflarea excesiva si sani durerosi Angorjarea sanilor reprezinta o problema serioasa de alaptare care se datoreaza umplerii excesive a sanilor cu lapte. Cauzele care conduc la angorjare se datoreaza de reprize de alaptat pre scurte sau neregulate, inceperea tarzie a alaptarii bebelusului. Pentru a preveni aceasta problema trebuie sa alaptezi bebelusul de cate ori ii este foame, sa tii bebelusul la san pana ce acesta se goleste, laptele in exces il poti mulge cu ajutorul pompitelor de san.

Sani durerosi, roseata, nodul atunci cand te palpezi S-au blocat canalele galactofere din cauza faptului ca bebelusul tau nu a fost hranit cum trebuie sau ai purtat un sutien prea strans.Blocarea acestor canale este primul semn al mastitei si trebuie contactat un medic pentru tratamentul corect.

Ragadele sunt ranile care apar pe sfarcurile tale la alaptare si sunt cauzate de o pozitie incorecta a bebelusului la san. Bebelusul este cel care atunci cand nu apuca bine areola mamei produce aceste rani. Se pot folosi creme pentru a ameliora aceste dureri, dar poti utiliza cateva sfaturi practice cum ar fi evitarea sutienelor foarte stranse, nu folosi alcool, geluri de dus sau sapun atunci cand te speli si foloseste prosoape moi.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns